FFZG za znanost i solidarnost

Dragi/e studenti/ce i djelatnici/ce Filozofskog fakulteta,

Otkako je prošli tjedan o.d. dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavio da će provjere i kontrole na ulazu u skladu s praksama koje preporučuje struka biti obavezne za sve zaposlenike/ce i studente/ice, došlo je do reakcije manjine koja zagovara ponašanje suprotno preporukama znanosti i stručnjaka te osporava jedan od najvećih civilizacijskih dosega čovječanstva – kolektivnu zaštitu zdravlja cijepljenjem.

Mi, kao studentska inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu se slažemo s politikom Fakulteta o zaštiti zdravlja nastavnog osoblja i svih studenata zbog uznemirujućih podataka o broju zaraženog stanovništva, zbog toga što smo na današnji dan premašili 10.000 smrtnih slučajeva, zbog toga što nam je procijepljenost jedna od najgorih u EU, zbog toga što nam je stopa smrtnosti od posljedica COVID-19 među višima u EU, zbog toga što nema smisla da nastavno osoblje bude procijepljeno, a da ih mi, studenti, ugrožavamo.

"Sloboda" na koju se pozivaju, citirat ću kolegu: "završava ondje gdje se počinje kršiti sloboda kolektiva”. Na kraju krajeva, onima koji se ne žele cijepiti dana je sloboda da se testiraju, tako da nam nije jasan razlog onakvog sramotnog javnog diskursa i načina komunikacije s o.d. dekana pred zgradom Filozofskog fakulteta. Iako je jasno odakle dolazi nepovjerenje i bijes (koji je većinom usmjeren na naš Stožer i Vladu), očito je potrebno naglasiti da virus nije politična pojava, ali da je pojava koja dnevno odnosi oko 60 ljudskih života u ovoj državi.
Istraživanja i podaci jasno pokazuju da su mjere u državama koje ih provode učinkovite. Vrlo je jasno da je odluka donesena u svrhu suzbijanja epidemije i na taj način usmjerena je na zaštitu i dobrobit cijele zajednice fakulteta. Dakle, rasprave o tome ne bi trebalo biti.

Potrebno je ipak da se izjasnimo svi, pa i oni tihi, često suviše pasivni, i da potvrdimo da je Filozofski fakultet ipak i dalje znanstvena ustanova. Potpisivanjem ove peticije stajemo na stranu znanosti i pokazujemo što uistinu znači solidarnost!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize FFZG za znanost to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...