Hranilišta i stacionar za bolesne ulične mačke

Kontaktirajte pokretača peticije

Pomoć u potrazi nestalih mačaka i psa - ZAGREB

2017-03-22 08:49:51

17390675_1403900713015898_6460288474457072430_o.jpg

 

 

 

Dragi prijatelji životinja,

trebamo vašu pomoć jer samo, opet zajedno, možemo pomoći da se ove životinjice pronađu ili da se dozna što se s njima dogodilo.

Udomljene su na istoj adresi  iz 4 različite udruge, na prevaru i unatoč standardnim provjerama udomitelja, povjerene su krivoj osobi, lažnom ljubitelju životinja, a njima se gubi svaki trag (4 mlade mačke i štene od 3 mjeseca u tipu labradora) i ne znamo da li su uopće žive.

Informaciju koju do sad imamo– mačke je pustio na ulicu, a štene prodao, gdje i kome ne želi reći.  

Vas molimo – pomognite da se životinjice pronađu jer ako su žive, lutaju gradom, mogu biti bilo gdje i mogu stradati jer su pitome i nisu navikle na ulični život – podijelite ovu informaciju u krugu svojih prijatelja – Zagreb nije toliko velik grad da netko nekog ne zna, da se na kraju ipak dozna istina.

Za sve upite smo tu, a vama hvala na pomoći u ime ovih nestalih životinjica.

(tko želi, neka se javi u inbox, pa ćemo vam diretno na mail adresu poslati plakate i obavijesti koje možete polijepiti po gradu)   

 

 

 

 

 

 

 

 

c/p

Priopćenje za javnost

Udruga Sklonište dobrote
@Prava šapa
Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida"

Obavještavamo sve ljubitelje životinja, članove, donatore o slučaju nestalih životinja kojima se gubi svaki trag nakon udomljenja mlađoj muškoj osobi na Folnegovićevo naselje tijekom studenog 2016. kada je udomljena jedna mačka, te veljače i ožujka 2017. godine kada su istoj osobi od strane različitih udruga udomljene tri mačke i štene.
Mačke i pas udomljeni su nakon detaljnih razgovora s osobom, provjere uvjeta, pretkontrole, višekratnih sastanaka s tom osobom i uz ugovore o udomljenju.


Gore navedene Udruge pokušale su u više navrata stupiti u kontakt s osobom koja je udomila životinje, na početku se sve činilo u redu i stizale su slike udomljenih životinja te informacije o tome kako su, no s vremenom napori su bili uglavnom bezuspješni, zbog izbjegavanja poziva/poruka te raznoraznih isprika od strane udomitelja.
U međusobnoj komunikaciji saznajemo da su raznim volonterima izgovorene različite i kontradiktorne informacije od strane udomitelja, o mjestima stanovanja, mjestu studija, radnom mjestu, obiteljskim i ljubavnim odnosima, prethodnim ljubimcima koje je posjedovao i slično.


18. ožujka dogovorena je provjera uvjeta u 11h u stanu u Zagrebu koja nije ostvarena zbog nesuradnje udomitelja. Kasnije tog dana konačno je provjera obavljena pri čemu u stanu nije pronađena niti jedna životinja. Na upite gdje su životinje udomitelj ne odgovara. U stan je pozvana policija koja je obavila razgovor i napravila zapisnik. Udomitelj obavještava članove udruga i policiju da je sve mačke osim jedne izbacio na ulicu na područje Folnegovićevog naselja, a štene poklonio/prodao mlađem bračnom paru na Središće čije podatke i kontakt odbija dati. Za jednu mačku tvrdi da je kod njegove majke u Istri.
19.ožujka volonterke udruge Prava šapa kreću u Istru u provjeru uvjeta, gdje udomitelj odbija pustiti volontere u stan, ne želi pokazati životinju da se uvjerimo u njenu dobrobit, ne želi poslati nove slike životinje. Njegovi članovi obitelj nisu spremni za suradnju. Volonterke udruge obavile su razgovor i u tamošnjoj Policijskoj postaji te se bez novih informacija vraćaju u Zagreb.


U međuvremenu proširili smo vijest o nestanku životinja po društvenim mrežama, poslali svim medijima apele, oblijepili plakatima Folnegovićevo naselje i Središće, poslali informaciju u sve veterinarske ambulante u Zagrebu, polijepili letke po pet shopovima, obavijestili druge udruge, prijavili nestanke životinja na Info centru, obavili razgovor s veterinarom kod kojeg je udomitelj došao dva puta i saznali da je kod njega bila još jedna mačka koja nije udomljena iz naših udruga.
Također je tijekom veljače putem Facebooka udomitelj pokušavao udomiti više mačića/mačaka od raznih udruga/pojedinaca iz cijele Hrvatske, posebno iz Šibenika i Zagreba.
U tijeku je podizanje kaznene i prekršajne prijave.
Budući da osnovano sumnjamo da su sve informacije koje smo do sada dobili od njega i članova njegove obitelji lažne, molimo sve ljubitelje životinja da se usredotoče na traženje nestalih životinja.
Dijelite postove po društvenim mrežama, polijepite plakate po svom kvartu. Javite nam ako se na nekom hranilištu pojave mlade tigraste ili crna maca, ako u šetnji kvartom naiđete na tromjesečno štene u tipu retrievera.
Bilo kakva informacija može pomoći!
Hvala vam za svu podršku i pomoć do sad.
Posebno apeliramo na obitelj i prijatelje udomitelja da nam se jave s bilo kakvom informacijom. Neki od vas bili su u stanu kad smo dovodili životinje i znate situaciju. Molimo vas pomozite nam da ih nađemo, to su samo bebe! Ne snalaze se na ulici. Uplašeni su, gladni i sami.

Preklinjemo vas!


Mi kao volonteri slomljeni smo duhom i jedva živimo sa spoznajom da smo unatoč svim kontrolama i višegodišnjem iskustvu, životinje dali na povjerenje ovakvoj osobi. Ne spavamo, obilazimo hranilišta, lijepimo plakate, reagiramo na svaku dojavu, vozimo se u autima i šećemo sa psima u potrazi za bilo kakvom informacijom.
SAMO ŽELIMO SVOJE ŽIVOTINJE NAĆI ŽIVE I ZDRAVE.
Molimo vas, pomozite.
Za bilo kakvu informaciju molimo kontaktirajte:
0914921280 ili 0911646376 ili inbox Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida"
0958091918 ili inbox Prava šapa
0959103307 ili inbox Udruga "SOS CAT"
0956145976 Udruga Sklonište dobrote.
Dojava može biti i anonimna, samo nas zanima gdje su životinje!

 

 


grupa građana - volontera

Čestitka

2016-12-31 11:52:19

Dragi ljubitelji mačaka, 

na kraju ove godine, uz zahvalnost što ste se priključili peticiji kojom želimo pomoći uličnim mačkama da ne potroše na ullici svih svojih devet života, želimo vama i vašoj obitelji, vašim kućnim ljubimcima i životinjicama o kojima brinete, sretnu 2017-tu godinu. 

 

 


grupa građana - volontera

Aukcije pomoći uličnim mačkama

2016-12-10 11:21:18

Dragi mačkoljupci i mačoljupke, 

o prosincu uvijek imamo višak ljubavi za sve, za ljude koje inače volimo i za one koje malo manje, ali im puno toga opraštamo. 

Nemojmo zaboraviti ni ulične mace koje imaju samo nas!

 

Na facebook stranici Cats help postavljeni su linkovi trenutno aktivnih aukcija na kojima i vi možete sudjelovati donacijama, a za uzvrat izabrati neki od predmeta koji se vama sviđa ili poznate nekoga koga poklonom za Božić možete razveseliti.

Za sudjelovanje se trebate prijaviti svojim facebook profilom u naznačene grupe i tako, direktno pomoći macama koje i u ove predblagdanske dane imaju samo nas.

 

Hvala!

Cats help:

https://www.facebook.com/catshelpzg/?hc_ref=NEWSFEED

 

Aukcije: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1792742060981815&type=3&hc_location=ufi

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.377813665884316&type=3&hc_location=ufi

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1033318570091482&type=1&hc_location=ufi

 

 


grupa građana - volontera

Facebook stranica

2016-11-13 14:10:56

Dragi ljudi,

veliko hvala svima na dosadašnjim potpisima i komentarima u ime uličnih mačjih ekipa i nadamo se da ćemo ovaj projekt uspješno završiti.

Bez svih vas, vašeg aktivnog sudjelovanja, ovo bi bila samo jedna ideja koja bi i to ostala, te vas još jednom molimo za suradnju - upoznajte i svoje prijatelje s peticijom i ako ne znaju kako žive ulične mace, ostavljene, bačena, bolesne i ozlijeđene, ispričajte im.

Otvorili smo i facebook stranicu - Cats help - i bit ćemo vam i tamo dostupni za upite, prijedloge i ideje prije nego peticija dobije konačni sadržaj i proslijedimo je na mjerodavne institucije grada Zagreba, te  sudjelujemo sa svima vama u sličnim projektima pomoći uličnim macama.

Možete nas kontaktirati i na mail:catshelpzg@gmail.com

 

https://www.facebook.com/Cats-help-1827488457533747/?fref=ts

Uskoro krećemo i s direktnim prikupljanjem potpisa (tekst i peticija ovih dana bit će postavljena na stranici, za printanje, a možemo vam poslati i poštom na kućnu adresu ili koju nam dostavite), a u najavi je i nastavak snimanja priloga o uličnim hranilištima u emisiji Kućni ljubimci.

 

Idemo dalje - za miconje! 

 

 

 

 

 

 

 


grupa građana - volonteraPodijelite ovu peticiju

Pomozite da ova peticija dosegne više potpisa.

Kako promovirati peticiju?

  • Podijelite peticiju na svome zidu na Facebooku i u grupama povezanima s temom vaše peticije.
  • Kontaktirajte svoje prijatelje
    1. Napišite poruku u kojoj objašnjavate zbog čega ste potpisali ovu peticiju, budući da je veća vjerojatnost da će ljudi potpisati ukoliko razumiju važnost teme.
    2. Kopirajte i zalijepite web adresu peticije u svoju poruku.
    3. Pošaljite poruku koristeći e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.