I ja sam 1 od 10! #endometrioza

Kontaktirajte pokretača peticije

1. ožujak proglašen Danom podizanja svijesti u Republici Hrvatskoj

2023-02-24 11:06:39

Drage naše iz Republike Hrvatske!    

Mjesec ožujak je svjetski mjesec podizanja svijesti o endometriozi, a službeno je 1. ožujak proglašen Danom podizanja svijesti u Republici Hrvatskoj. Uvjereni smo kako je ovo najbolje vrijeme da se čuje glas žena oboljelih od endometrioze u Republici Hrvatskoj.  

I dalje smo usmjerene ka ispunjavanju ciljeva. Osvješćivanje oboljelih žena i javnosti o složenosti cjelokupne situacije kroz koju žene prolaze ostaje primaran cilj. Komunikacija sa svim predstavnicima struke i sustava odvija se redovito te se problemi rješavaju prioritetno. Ovo potonje smatramo da jedino može doprinjeti promjenama koje će skratiti ženama patnje i osigurati pravovremenu pomoć i podršku.  

O našem radu detaljnije možete biti informirani ako:    

Posjetite našu web stranicu https://www.jasam1od10.hr/  

Podržite nas na instagram profilu Udruge @jasam_1od10  

Pridružite se facebook grupi Udruga žena oboljelih od endometrioze "I ja sam 1 od 10" https://www.facebook.com/groups/711250446672581/?ref=share  

 

Također, sve Vas najljubaznije pozivamo da se učlanite u Udrugu te zajedno s nama kreirate promjene.  

 

Vodstvo Udruge žena oboljelih od endometrioze Ja sam 1 od 10


Zorica Martić

Važna obavijest

2022-07-05 18:46:18

Drage endo sestre, želimo vas obavijestiti o novostima i izmjenama koje su nastale unutar Inicijative “I ja sam 1 od 10” u zadnjih mjesec dana.
Pokretačice Inicijative, Valerija Đurđević, Maja Vodopić i Nika Bašić Bunić posljednja tri mjeseca neumorno su radile na podizanju svijesti o endometriozi u Hrvatskoj te su s peticijom “I ja sam 1 od 10” dogurale i do Hrvatskog sabora. Naime, na njihov prijedlog, 27. svibnja 2022. održana je tematska sjednica o endometriozi "Endometrioza u RH, medicinski i javnozdravstveni problem" Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku (snimku sjednice možete pogledati ovdje https://youtu.be/dS-py4yDZ0Y), na kojoj su prihvaćeni na razmatranje svi prijedlozi što se tiče promjena u zdravstvenom sustavu, što smatramo malim korakom za žene, ali velikim korakom za endometriozu.
Zbog velikog interesa javnosti i medija te uspjeha peticije „I ja sam 1 od 10“, Inicijativa je prerasla u Udrugu žena oboljelih od endometrioze Ja sam 1 od 10, a čije osnivanje su podržali Referentni centar za endometriozu KBC Zagreb, Petrova bolnica, Hrvatsko društvo za endometriozu, Hanza Media kao ekskluzivni medijski pokrovitelji i Index.hr kao medijski podupiratelj. Ja, Zorica Martić, medicinska sestra koja dugi niz godina radim u sustavu i bolujem od endometrioze, novoizabrana sam Predsjednica Udruge i želim izboriti promjene unutar zdravstvenog sustava za sve nas, a u tome će mi pomoći endo-sestre Žaklina Posavec i Nika Bašić Bunić, s kojima ću nastaviti zajednički rad u Udruzi.
Rad Udruge Ja sam 1 od 10 nastavit će putem kojim su naše endo-sestre krenule. Zahvaljujem od srca pokretačicama Inicijative na njihovom dosadašnjem radu i povijesnom doprinosu da endometrioza dođe na radar u sustavu i da se o njoj više nego ikad priča u javnosti. Velik posao nas čeka u budućnosti, a podrška oboljelih žena nam je presudna, stoga pozivamo vas, drage naše endo-sestre, da postanete članice Udruge i tako date podršku našem radu.
Za sve upite i prijedloge slobodno nas kontaktirajte na mail Udruge koji je vidljiv na društvenim mrežama (fb i IG)
Lijep pozdrav,
Zorica Martić
Predsjednica udruge Ja sam 1 od 10


Valerija Đurđević

.

2022-05-24 10:27:33

.


.

Prilog “Kod nas doma” Hrt1 i ostale novosti

2022-05-02 10:15:56

Drage naše endo-sestre,

Nakon što se emitiranje priloga odgodilo nekoliko puta, imamo potvrdu novinarke da će prilog o nama i našoj inicijativi biti prikazan danas u emisiji "Kod nas doma" na HRT 1 koja počinje u 17.20 sati.

Kao što smo nedavno objavile na društvenim mrežama, našoj inicijativi pridružila se još jedna članica, endo-sestra Nika Bašić Bunić. Veselimo se daljnjem zajedničkom djelovanju u korist svih žena oboljelih od endometrioze i/ili adenomioze.

Ako želite biti redovito informirane o našim aktivnostima, zapratite nas na Instagramu i pridružite se našoj privatnoj grupi na Facebooku.

Link na Instagram profil:

https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1vx649p0enrbk&utm_content=o25ebcm

Link na Facebook grupu:

https://www.facebook.com/groups/711250446672581/?ref=share

Lijep pozdrav,
Maja, Nika & Valerija


Valerija Đurđević

Novosti

2022-03-31 19:33:02

Drage endo-sestre,

Došao je i posljednji dan svjetskog mjeseca podizanja svijesti o endometriozi. Htjele smo vas informirati o novostima i našim dosadašnjim aktivnostima:

 

1. Moja ispovijest o endometriozi jučer je izašla na naslovnici Storya, zajedno s ispovijesti naše endo-sestre Ivane Kindl.

 

2. Saborska zastupnica Urša Raukar je danas održala govor o endometriozi u Saboru te je spomenula i našu inicijativu i pozvala Vladu RH na djelovanje.

 

3. Naše ispovijesti (moja, Majina i još jedne endo-sestre) zajedno sa stručnim iskazom doc. dr. sc. Maria Ćorića, izaći će u tiskanom i web izdanju 24 sata u ponedjeljak 04.04.2022.

 

4. Prilog o meni, ali i inicijativi u kojoj smo izjave dale i Maja i još jedna endo-sestra, objavit će i HRT u emisiji "Kod nas doma" koji će se emitirati u ponedjeljak 11.04.2022.

 

5. Otvorile smo FB grupu Hrvatska inicijativa za endometriozu "I ja sam 1 od 10" koja je zatvorenog tipa, te vas pozivamo da se pridružite grupi. Ondje ćemo izmijenjivati novosti o našoj inicijativi i daljnjem radu.

Link na FB grupu:

https://www.facebook.com/groups/711250446672581/?ref=share

Zajedno smo jače!

Valerija & Maja


Valerija Đurđević

Novosti i upit za pristanak

2022-03-17 18:14:16

Poštovane endo-sestre! 

 

Javljamo vam se ispred inicijative za osvješćivanje endometrioze “I ja sam 1 od 10”.

 

Hvala vam što ste potpisali našu peticiju. Želimo vas obavijestiti kako smo do sada prikupile preko 1300 potpisa te smo pokrenule službeni instagram profil peticije jasam_1od10, na ovom linku:

 


 

Pozivamo da nas zapratite! Našu su inicijativu do sada podržale žene iz javnog života kao što su Suzy Josipović Redžepagić, Lana Klingor Mihić, Sonja Kovač, Indira Levak i Jelena Miholjević te nastavljamo naše napore da nas se vidi i čuje tokom cijelog ovog mjeseca. Valerija je gostovala i govorila o inicijativi 11.03.2022. na Hrvatskom radiju Rijeka, a uskoro ćemo gostovati u radijskoj emisiji Media servisa, o čemu ćemo na vrijeme izvijestiti također putem instagram profila.

 

Voljeli bismo znati, imamo li vaš pristanak da objavimo vaš komentar koji ste napisali pokraj potpisa u peticiji? Svaki dan idemo s jednim komentarom od žena potpisnica peticije, kako bismo dizale awareness i dalje motivirale ostale žene da se priključe inicijativi i potpišu peticiju. Vaš komentar bi bio objavljen pod vašim inicijalima te bismo samo naveli da ste iz Hrvatske.

 

Ukoliko ste suglasne s objavom vašeg komentara na našem instagram profilu, molimo da nam vašu suglasnost javite odgovorom na ovu obavijest uz obavezno navođenje vašeg imena i prezimena, jer ako samo odgovorite "suglasna sam", ne vidimo tko je dao suglasnost.

 

Hvala unaprijed!

 

Lijep pozdrav,

Valerija Đurđević i Maja Vodopić

Inicijativa "I ja sam 1 od 10"

 

 

Valerija Đurđević



Podijelite ovu peticiju

Pomozite da ova peticija dosegne više potpisa.

Kako promovirati peticiju?

  • Podijelite peticiju na svome zidu na Facebooku i u grupama povezanima s temom vaše peticije.
  • Kontaktirajte svoje prijatelje
    1. Napišite poruku u kojoj objašnjavate zbog čega ste potpisali ovu peticiju, budući da je veća vjerojatnost da će ljudi potpisati ukoliko razumiju važnost teme.
    2. Kopirajte i zalijepite web adresu peticije u svoju poruku.
    3. Pošaljite poruku koristeći e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.



Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...