NAMA pripada nama: Potpiši peticiju za spas robnih kuća u Ilici i na Kvaternikovom trgu!

Kontaktirajte pokretača peticije

NAMA pripada nama!

2024-02-26 12:16:40
FB_IMG_1708950710273.jpgZavršili smo najveći dio aktivnosti vezano uz spas Nama d.d. u stečaju, otkako je početkom siječnja u javnost izašla informacija o njezinoj prodaji radi  namirenja jednog stečajnog vjerovnika. 

 

Postigli smo značajne rezultate, a vi ste nam svojim potpisom peticije i komentarima pomogli. Hvala vam na tome! 

 

Peticija je uspjela u nekoliko dana prikupiti pet tisuća potpisa. Grad Zagreb je preventivno zaštitio robnu kuću u Ilici, a Namu na Kvatriću u velikoj mjeri štiti 'Urbana povijesna cjelina' u kojoj se nalazi. To su rezultati što se tiče zaštite arhitektonske baštine i trgovačke djelatnosti.

 

Ali, nije sve. Zaštita osamdeset godina staroga branda NAMA i nastavak poslovanja pod njim slijedeći je cilj. Očekivani rezultat je izlazak NAMA d.d. iz stečaja i nastavak zdravog tržišnog poslovanja bez stečajnih okova.

 

Pune dvadeset tri godine Vijeće vjerovnika, među kojima je najveći vjerovnik RH, drži Namu u okovima, jer je od početka stečaja zamišljeno da se vjerovnici namire iz prodaje nekretnina, iako je njihovo potraživanje manje od vrijednosti dviju preostalih Naminih nekretnina, a kamoli od tržišnog potencijala branda koji posluje 80 godina.

 

Stečaj je gadna tamnica. S jedne strane drži zaduženu kompaniju nad vodom, koja doslovno pluta poput splavi bez pogonskog goriva, bez investicija, bez kredita, bez mogućnosti bankarske garancije za nabavu robe, bez trajnih ugovora o radu za radnike koje je ionako teško naći. Kada se na to doda činjenica da je Nama puna robe, da posluje pozitivno, da u njoj radi uredno i redovito plaćenih 300 ljudi, te da direktori uspijevaju držati u funkciji čak i pokretne štenge iz šezdesetih godina prošloga stoljeća (!), mada dijelova i majstora koji ih znaju popraviti ima sve manje, preostaje samo zapljeskati i tražiti još!

 

Zadnja karika, u lancu aktivnosti poduzetih radi očuvanja i daljnjeg razvoja Name, Ministarstvo je gospodarstva u kojemu ćemo zatražiti sastanak s ministrom Habijanom i podastrijeti mu sve spoznaje do kojih smo došli. 

 

Poduzeli smo i poduzimamo sve što je u našoj moći. Podržali ste. Među vama su i sadašnji i bivši radnici Name. Rezultati su već postignuti. Informirati ćemo vas o svemu što uslijedi dalje. 

 

Jer, Nama pripada nama!

OBNOVIMO ZAGREB



Podijelite ovu peticiju

Pomozite da ova peticija dosegne više potpisa.

Kako promovirati peticiju?

  • Podijelite peticiju na svome zidu na Facebooku i u grupama povezanima s temom vaše peticije.
  • Kontaktirajte svoje prijatelje
    1. Napišite poruku u kojoj objašnjavate zbog čega ste potpisali ovu peticiju, budući da je veća vjerojatnost da će ljudi potpisati ukoliko razumiju važnost teme.
    2. Kopirajte i zalijepite web adresu peticije u svoju poruku.
    3. Pošaljite poruku koristeći e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.



Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...