Dječji doplatak za SVU djecu

Nije bitno jeste zaposleni ili nezaposleni, nije bitno jel prelazite cenzus za 5 centi, 5 eura, 50eura ili 500eura. Djecu ne možemo dijeliti na djecu zaposlenih, nezaposlenih, na siromašne i bogate. Dječji doplatak MORA biti ono što ime kaže, doplatak ZA DJECU, treba biti PRAVO SVAKOG djeteta. 

Svake godine broj korisnika dječjeg doplatka opada, sve više djece gubi pravo na dječji doplatak zbog smiješnih iznosa. Kod zahtjeva za dječji gledaju sva primanja, ali ne gledaju troškove. Nije važno jel imate najam, kredit, nije važno ništa osim da ste imali neku uplatu zbog koje ste, iako na rubu socijalnih slučajeva, bogati za našu državu. 

Ako imate dijete s teškoćama, koje zahtjeva skrb i još veći trošak zbog većih potreba, i tad možete biti bogati za našu državu, jer sustav ne zanima koliko trošite na lijekove, potrošni materijal neophodan za brigu o djetetu s teškoćama, koliko trošite na razne nužno potrebne terapije, ono što je sustavu bitno jest da ste ove godine dobili malo veću minimalnu plaću, ili ste prodali auto da bi mogli djetetu platiti privatno terapije koje su mu neophodne. Uz sve to, vaša djeca su masovno ostala bez mjesta u vrtiću, ne možete ići raditi ili možete privatno plaćati čuvanje, ali ne možete ni to, jer minimalna plaća jedne osobe u kućanstvu nije dovoljna za preživjeti i plaćati vrtić. Ali vi ste bogati za državu, jer imate 2eura više od 309€ po članu. 

Uređena država, država koja je dio Europske Unije trebala bi imati uređenu obiteljsku politiku. Oni ju ne žele urediti, ali možete vi, za početak ovim izmjenama, s vremenom i ostalim izmjenama svakog zakona koji radi protiv naroda.

Ne pristajemo na prividno povećanje cenzusa, niti na mizerno povećanje iznosa za doplatak, niti nam se mogu mazati oči jednokratnim dodatcima koje nije dobio velik broj djece. Pristajemo samo na ono što je zadaća države, dati svakom djetetu jednako pravo! 

 

Što tražimo?

- ukidanje cenzusa

- fiksni iznos dječjeg doplatka u iznosu 100€

- uvečani dječji za prvi i drugi stupanj 150€

- uvećani dječji za treći i četvrti stupanj 200€

Potpišite i izborite se za svoju djecu i njihovu djecu, svojim glasom, svi mi, pokažite ovaj puta koliko nas ima. 


Građanska inicijativa 'ZA djecu'    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Građanska inicijativa 'ZA djecu' moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...