PETICIJA ZA OTVARANJE GRADSKOG VRTIĆA U NASELJU KOPČEVEC


Gost

#1

2015-05-27 21:37

Ne razumijem bahato ponašanje ravnateljice/vlasnice privatnog vrtića Didi u Dugom Selu. Ne može ona roditelju djeteta koje se požali na neodgovarajuće uvjete u vrtiću odgovoriti prijetnjom da će joj ispisati/izbaciti dijete iz vrtića. Ona za svako dijete dobija odgovarajući dio sredstava iz gradskog proračuna a roditelji sufinanciraju sa 850 kuna po djetetu. A gradski proračun "pune" i roditelji upisane djece i imaju pravo znati gdje i za što se ta sredstva troše. Jesu li djeca u feudalnom uređenju pa feudalac/ravnateljica odlučuje o sudbini kmeta i njegovog djeteta. Djeca u vrtiću nemaju dovoljno igračaka, u dvorištu se igraju s granama i razbijenim plastičnim ostacima nekadašnjih igračaka, budu pregladna kad roditelji dođu po njih iza 17 sati. Navodno im se nema šta dati jesti?! Ne znam je li ikad netko iz Grada prijatelja djece, a mislim da Dugo Selo ima tu titulu, ikad bio u kontroli namjenskog trošenja proračunskog novca u Didiju. Tete u vrtiću su jako dobre i djeca ih vole. Zašto se sad vrtić zatvara i djeca izmještaju u drugi vrtić koji ne može primiti svu djecu. I onda opet adaptacija djece na nove tete i novu okolinu. Najbolje rješenje je da Grad Dugo Selo preuzme vrtić i osigura sretno odrastanje malenih.


Gost

#2

2015-05-28 05:57

Potpisala sam zato sto i moje djete ide u taj vrtic i jako nam je vazno da ostanemo tu gdje jesmo.

Gost

#3

2015-05-28 07:09

Peticija za svaku pohvalu treba ju potpisati svi iz Kopcevca stvarno smo zakinuti za sve i svasta

Gost

#4

2015-05-28 07:52

Jako dobra inicijativa. Ne razumijem zašto grad koji je drugi po natalitetu u Hrvatskoj ima samo jedan gradski vrtić. Ne vjerujem da je gradu jeftinije davati novac nekom privatniku, a i pitam se kako taj vrtić prolazi i nspekcije i jesu li one ikad i bile u tom objektu. Taj vrtić je imao objekt i u Pisarovini, ali je zbog nezadovoljstva roditelja "otjeran".

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2015-05-28 08:37



Gost

#6

2015-05-28 08:56

Želim da moje dijete ide u tu podružnicu zbog mjesta stanovanja! Možemo doći i pješice po njega! U ovom Dugom Selu se smatra da svi imaju aute i vozačku dozvolu,zato nam je možda povezanost gradskim prjevozom katastrofa! Znači,i naše bake koje nam pomažu u čuvanju i idu nam po djecu u vrtić moraju imat sve vozačku dozvolu! Kopčevac je veliko naselje sa puno djece,naprosto nam je vrtić potreban! Školu imamo,a vrtić da se ukine...katastrofa!

Gost

#7

2015-05-28 13:43

Bilo je vrijeme da napravimo nešto za svoju djecu!!!! Pitanje za gradske "oce", zašto Lukarišće, koje po zadnjem popisu stanovništva ima manje stanovnika nego Kopčevec, zaslužije područni vrtić, a mi ne ?!


Gost

#8

2015-05-28 13:55

Zamislite jutro kada morate voziti djecu u 10km udaljen vrtić BEZ AUTA!

04:00h, nas troje se smrzavamo na autobusnoj stanici (jer djecu moram voziti u vrtić u suprotnom smjeru od posla i onda još moram žuriti na idući bus kako bi uhvatila vlak, pa tramvaj pa bus za travno, da bi bila na poslu u 08:00h).

AHA VRTIĆI RADE OD 04:30??? moš mislt!!!!

ZAKLJUČAK; SVE JE UREDU, GOSPĐA ĆE PRESELITI DJECU U LUKARIŠĆE, ŠTA ĆE NAMA U KOPČEVCU VRTIĆ.

APELIRAM NA SVE MAME I TATE, BAKE I DIDE, UJNE I UJAKE, STRIČEVE I STRINE I SVU ŠIRU RODBINU DA OMOGUĆE DA MOJI MIŠIĆI IMAJU TRI SATA DUŽE SNA...... (ja ionkao ne spavam, iz svima nama poznatih razloga :) )

zaboravih napomenuti da ta facking čazma košta ko suho zlato, a sigurno nebu došla za pola sata....


Gost

#9

2015-05-28 14:25

Ha ništa ..izgleda da svaka obitelj po tome mora imati dva auta.., pardon tri auta ako kojem rikne akumulator u zimi na -17,. E da i bake obavezno polagati vozacku  i nabaviti auto(to je cetvrti)...Prebrutalno lose se opcenito upravlja gradom i da nam je vidjeti kud odlaze sredstva od prireza,poreza,komunalnog...skripavi park u centru izgleda kao da ima cetvoro djece u gradu od 5god. a sva ostala djeca su odrasla i naravno da mora biti neki vrtic u zapad.dijelu DS jer je ovo prestrasno..


Gost

#10

2015-05-29 06:14

svaka cast.

Gost

#11

2015-05-29 07:13

Da potvrdim komentar #7 statističkim podatcima. Ima nas neznatno više, ali VIŠE! Ako to nije dovoljno onda se pozivam na ljudska prava i jednakost!  NASTAVK SLJEDI 


Gost

#12

2015-05-29 07:14

Pitanj za sve nas; zašto smo mi godinama zanemarivani od gradskih vlasti. Zašto je nekad područni gradski vrtić u Kopčevcu zatvoren i preseljen u Lukarišće (cca 2005.g)? Nedugo zatim se pojavio vrtić u privatnom vlasništvu, na istoj lokaciji !! (smrdi) NASTAVAK SLJEDI


Gost

#13

2015-05-29 07:15

Da bi stavar bila još više frustrirajuća, u trenutku preseljenja pordučnog vrtića, iz Kopčevca u Lukarišće, u Lukarišću već postoji privatni dječji vrtić BIBABUBA ili kako se već zove, 2:1 za Lukrišće, 10 godina nakon te političke utakmice, događa nam se isti scenarij al sa još većom bodovnom razlikom. U Lukarišću će biti dva privatna vrtića, jedan za nas siromahe, a jedan totalno luksuzno opremljen, sa bazenima i kojekakvim tehnološkim novotarijama i najmodernijim metodama u odgoju djece (predpostavaljam i najskuplji) i jedan gradski za gradske dužnosnike i uhljebe (naj jeftiniji). Dok naš Kopčevec sa većim ili istim brojem stanovika ostaje bez boravka za djecu predškolskog uzrasta. REZULTAT 3:0 za Lukarišće. NASTAVK SLJEDI


Gost

#14

2015-05-29 07:24

Tko to živi u Lukarišću, Koziščaku i okolici? Kakvu djecu oni rađaju? Zar uistinu vrijede više od naše djece?


Gost

#15

2015-06-08 14:56

Ljudi,dajte potpisite i papirnatu peticiju koja kruzi po Kopcevcu jer nismo sigurni da ce nam ove potpise priznati. Jedan decko ce ici po kucama,a i u ducanu kod Mare ima peticija. Zamolite sve svoje ukucane da se potpisu,recite prijateljima,bakama,dedama,kumovima,tetama,ujacima....sto vise potpisa skupimo to ce nas ozbiljnije shvatiti,to je za nasu djecicu.

Kitty

#16 Muljatori

2015-06-09 11:01

Zanimljivo je to sto oni koji su pokrenuli ovu peticiju su dobili mjestu u gradskom vrtiću, ovdje pričaju kako im je bitno da imamo vrtić u Kopcevcua, a ustvari sve je farsa, briga ih za nas iz Kopcevcu samo su digli prašinu da dobiju pet minuta slave. 

A vi samo potpisujte peticije, i ja sam potpisala peticiju da hoćemo bolju cestu do Sesveta pa kaj smo dobili???


Gost

#17

2015-06-09 11:42

Stavarno su dobili jako puno sa tih 5min slave. Hvala im na tome! Možda i moja djeca bude sljedeće godine u gradskom vrtiću. A vama želim sreću sa novom cestom, možda i ja jednog dana kupim auto pa ću paziti da slučajno ne naletim na neku rupicu na cesti....


Gost

#18

2015-06-09 12:34

Kitty pojma nemas kaj pricas,a jos manje tko je pokrenuo peticiju!! A i ko da je bitno tko ju je pokrenuo,bitno je da probamo napraviti nesto,a ne da sjedimo i cekamo,nista nam nece doci samo,a mislim da se za nasu djecu itekako vrijedi boriti. Ne vidim razloga tvojoj negativnosti i sipanju mrznje kada je u pitanju nesto oko cega bi svi trebali biti slozni,ako ne zelis potpisati nemoj,ali isto tako nemoj siriti krive informacije.


Gost

#19

2015-06-10 11:37

Ova peticija nema veze niti sa 5 minuta slave, niti sa roditeljima čija su djeca, napokon, upisana u gradski vrtić - već o tome da mi imamo pravo imati izdvojen gradski objekt vrtića, baš kao i oni u Lukarišću, odnosno želimo biti ravnopravni sa svim roditeljima čija su djeca dobila mjesto u gradskom vrtiću. Zašto bi mi plaćali više ili putovali dalje???
Moje najmlađe dijete uskoro kreće u školu, ja vrtić neću uskoro ni trebati,
ali želim ravnopravnost za sve one ljude čija su djeca još u vrtiću ili će tek krenuti u vrtić.
Zar zaista treba ne činiti ništa i jedni druge prozivati, umjesto da se udružimo i tražimo jednaka prava za svu djecu.