Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
I sama sam radila jedno vrijeme u trgovini ali sam zbog djece dala otkaz jer se radilo svaki dan u godini i praznicima i nedjeljom popodne,a placa mizerna.
Ja bih poslala saborske zastupnike i drzavne sluzbenike da rade neko vrijeme u trgovini pa da vide sto je to i kakva sve maltretiranja se dozivljava .
Zalosno je samo sto ova peticija nece imati uspjeha jer ce uvijek biti kupaca koji bi i ba Bozic ili Uskrs htjeli svjezi kruh da ne bi slucajno jeli onaj od jucer.
Sto se mene tice subotu popodne i nedjelju ne bi trebao raditi nitko osim hitne i policije i to da bude placeno duplo!!!
Sretno !!!!
Hvala Bogu pa imam kvalitetnog voditelja koji nam omogucuje jedan slobodan vikend u mjesecu. Zivim za taj vikend kada sam sa svojom djecom, kada se kuha rucak i pece kolac i odmara poslije rucka. No, dokle je god "setaca" i onih koji bas u nedjelju kupuju TV, laptop, cipele ili hranu za psa, bit ce nazalost i nas koji cemo raditi zbog takvih. Zalosno je da nas zakon ne stiti i da je poslodavcu dozvoljeno sastaviti ugovor sa preraspodjelom radnog vremena, da velika vecina nas radi na ugovor na odredeno i to godinama. Ukinimo rad nedjeljom, jer je to osnovno ljudsko pravo i nekada je tako i bilo. Svi smo bili zadovoljniji, smireniji i lakse smo obavljali svoj posao. Kad se dizes nedjeljom u 6:00 i juris na posao a djeca ti spavaju kod bake, sestricne ili tete- naravno da s vremenom postanes frustriran i nezadovoljan.
rad nedjeljom bi možda i razumijela kad bi bio povezan sa turizmom i plaćen posebno ali ga ne opravdavam jer je to čisto povladivanje ljudskoj lijenosti i dvoličnosti (ljudi su protiv rada nedjeljom a tu istu nedjelju provode sa obitelji po trgovačkim lancima ubijajuči vrijeme). O radu na blagdane je bespredmetno govoriti. Ti poslodavci koji traže da se blagdanima radi (a sad ne govorimo o visokim pećima koje se ne smiju ugasiti ili bolnicama i slično) su totalni idioti a mi još veći ako uđemo na taj dan kod tih izrabljivaca.
!!!
| This discussion has been closed. |
Ovu peticiju podrzavam i potpisujem zato sto svi trebaju imat pravo bit na okupu s obitelji i djecom.Otic na nedeljnu misu i prisustvovat nedeljnom obiteljskom rucku,otic u prirodu.Ovaj neprestani rad nikome nije donio nista drugo osim stresa a onima koji se tome protive porucujem da trgovacke centre zamjene prirodom.