Zahtjev Ministarstvu Financija za ukidanjem nepotrebnih obrazaca


Gost

/ #3

2017-03-21 12:09

U tursko vrijeme Sultan je slao na teren "Haračlije" da ubiru poreze. Tko plati porez bio je biti miran i zaštićen od države.
Danas država od poduzetnik traži ne samo da joj se plate svi mogući i nemogući porezi nego još 547 para-fiskalnih nameta.
Ali ne samo to nego da "bijedni poduzetnik" pri tome sam popuni na stotine i tisuće različitih obrazaca, da si sam obračuna zatezne kamate ako to nije na vrijeme napravio itd,
S obzirom da nas za sada država kažnjava samo finacijski (i zatvorom) a državni službenici onako s visoka dijele verbalne uvrede i ukore, čudi me da država ne propiše i fizičke metode "samokažnjavanja poduzetnika" za počinjene propuste proceduralne i druge prirode. S obzirom da se poduzetnici blago ili nikako ne žale pretpostavljam da bi pristali i na "samobičevanje" ako naprave kakvu proceduralnu pogrešku.
Pa evo sugeriram Ministru da izradi i službeno izdanje biča za samokažnjavanje poduzetnika. Javna nabava za izradu tisuća takvih bičeva neće biti potrebna. Ma tko će se žaliti...