PETICIJA GRADJANA ZA ZADRZAVANJE PROSTORA „SUMICE“ U JAVNOJ UPORABI KAO SUNCALISTA , DJECJEG IGRALISTA I ZELENE POVRSINE

Komentari

#5

Potpisujem jer se gnušam pretvaranja javnog dobra u privatno

Bojan Pavković (Cres, )

#15

Potpisujem jer se u Cresu događa MEGA zasićenje apartmanima i novim stanovima, smještajima koji na kraju krajeva postaju samo zarada pojedinaca. Vrijeme je da se počne misliti na cijelogodišnje i dugogodišnje stanovnike grada Cresa, ako nije opći plan da Cres postane još jedno vikend naselje.

Martina Nekić (Cres, )

#22

Volim šumice

Snježana Skolan (Zagreb, )

#24

Nisam suglasan sa time da se prenamjeni zelena površina sa nekim suludim sadržajima

Fanjo Stolnik (Cres, )

#39

Već 25 godina dolazim u šumicu i prekrasni borovi ne trebaju se rušiti zbog nečijeg profita

Vanja Šimac (Zagreb, )

#43

Potpisujem jer sam odrasla na toj plazi i zelim joj se vratiti u mirobini

Danijela Kambaskovic-Schwartz (Perth, )

#49

Šumica Grabar je dobar primjer kako bi trebali izgledati prostori uz more u gradu Cresu.
Na sličan način bi trebalo planirati i predio Lungomara Sv. Mikule.

Stevo Filinić (Cres, )

#51

Šumica je mjesto gdje se ljudi kupaju,odmaraju,sunčaju i uče surfati.Sigurno nije mjesto na kojem ce se netko bogatiti i uskracivati nama i generacijama koje dolaze navedene aktivnosti ;)

Neven Zelić (Cres, )

#67

Ne dozvoljavam da se gradsko dobro prodaje ili daje u koncesiju uz more cime Ce se zagadivat i uništavati nase a kamoli naplacivanje tih povrsina

Ivan Rogar (Zagreb , )

#72

Imamo kucu na Grabru, i da se bilo sto ide graditi na lokaciji sumice to bi unistilo koncept Grabra. Ako se zaboravilo: koncept je bio sakriti kuce iza zelenja kako se nebi nagrdila vizura zaljeva. Sumica je prvi i glavni bedem zelenila koja Grabaru daje car. Bez toga strah me pomisliti ba sta bi setnica licila.

Roko Margan (Radim u Zagrebu, sa Cresa sam, )

#73

Smatram da ne treba svaki dio prodati (iznajmiti). Ono što smo nasljedili od naših majki i očeva ostavimo našim kćerima i sinovima. Ljudska pohlepa (uz nedostatak morala, etike i socijalne osviještenosti) nema granice.

Cvetko Kuljanić (Cres, )

#81

Potpisujem za šumicu kakva je bila, takva treba i ostati. Netaknuta. Grabar 116

Mak Rustemović (Zagreb, )

#92

U Šumici Grabar se trenutno igra 4. generacija prvih vlasnika kuća na Grabru
izgrađenih sredinom 60- tih god.20. stoljeća.

Kornelija Mirjanic (Cres, )

#102

Potpisujem jer je namjena oduvijek bila javna i korisna svim stanovnicima Grabra a sada i Skalnice i Brajdi i ostalih

Mirjana Kaurinović (Cres, )

#105

Potpisujem jer želim da šumica ostane

Berislav Cerovečki (Zagreb , )

#107

Ovo je besramno. Uništava se i ono malo zelenila na plaži. Sve između Grabara i Cresa je u betonu.

Mirna Vukman Cerovečki (Zagreb, )

#109

Želim da bude šumica javno dobro i svima u funkciju.

Lana Špiljak Fruk (10000 Zagreb, )

#114

Volim Cres

Mirjana Rupcic (Cres, )

#117

Neželim da se šumica proda u privatno vlasništvo

Ivan Cerovečki (Zagreb, )

#137

Potpisujem jer zelene javne površine smatram neotuđivim javnim dobrom, i osjećam koliko je važno lokalnoj zajednici, jednom susjedstvu, imati pristup lijepom, prirodnom, "neutralnom" prostoru koji nije ni u čijem vlasništvu, već pripada svima. Koji je dostupan za kupanje, za ljuljanje, za čitanje na klupici s pogledom na more, učenje za vozački u travi, briškulu s prijateljima (i domaćima i "venjskima" kada dođu u posjet) i, jednostavno, ćakulu...
U ovo vrijeme sveopće izolacije i svojevoljne podređenosti ekranima i virtualnom svijetu, dostupnu zajedničku zelenu površinu smatram neopisivo važnom za fizičko i mentalno zdravlje pojedinaca, ali i razvijanje osjećaja zajedništva unutar zajednice! Nemojmo pospješivati međusobno otuđenje!

Dafne Flego (Cres, )

#140

Potpisujem jer je puno zelenih površina u Cresu potrošeno pretjeranom izgradnjom. Cres se pretvara u tipizirano apartmansko naselje i gubi svoj identitet.

Anamarija Margan Šulc (Cres, )

#142

Želim da ostane zelena površina

Vjeko Marić (Cres, )

#147

Potpisujem jer svi koristimo ovu šumicu i provodimo svako ljetno poslijepodne pod borovima u hladu od najmlađih do najstarijih

Ela Ivko (Zagreb, )

#157

Mislim da je korištenje navedenog prostora nakon više od 50 godina izgradnje naselja Grabar stečeno pravo koje se bez privole dosadašnjih uživalace ne može promijeniti bez suglasnosti….pa i s obzirom na zakonsku definiciju pomorskog dobra…

Ivica Harapin (10110, )

#162

Potpisujem jer je to sramotno!!

Tihomir Brdar (Rijeka, )

#167

Grad Cres bi trebao imati na umu podizati kvalitetu života svojih građana i očuvati javno dobro koje tome pridonosi. Šumica na Grabru je zasigurno od samih stanovnika i drugih posjetitelja grada Cresa prepoznata kao posebna urbanistička i društvena vrijednost, kako za one starije, tako i za one najmanje za koje sam toliko puta vidjela da uživaju u prostoru koji im pruža. Za šumicu je tako jasno je da ima svoj identitet, Mjesto u prostoru s velikim M, i to ime "Šumica" kako se ponosno zove nešto znači stanovnicima Cresa. Zelena oaza u većem dijelu šetnice bez parka je posebna vrijednost.. Zašto uzimati to i bilo što graditi kada grad Cres ionako ima tolikih drugih površina za urediti, a da ne spominjem da se najmlađima uzima prostor sigurnog boravka.. Je li privatni interes toliko iznad javnog?

Marija Zelić (Zagreb, )

#168

Je zločin dirati šumicu, to je jedini dio stabala sačuvanih uz rub mora.

Kristina Banić (Rijeka, )

#171

"Sumica" bi trebala biti prostor, kao takav, trenutan, uz eventualno uredjenje tek u smislu jos kvalitetnije zelene površine s nekoliko djecjih sprava za igranje, iliti prostora prijeko potrebnog samoj plazi, prostor kao takav iznad svih drugih privatnih interesa, odnosno interesnih skupina, koje ondje isti, svojim utjecajem, protupravnim ponasanjem ili moci, zele prenamijeniti vrlo vjerojatno u gradjevinski, cime bi se u tom slučaju trajno i nepobitno narusila kvaliteta ukupnog dijela grada i sire.

Marijan Rasic (Zagreb, )

#180

To je mjesto odmora za sve generacije i neka takvo ostane.

Marina Mužić Dragomir (Cres, )