50 metarski bazen u Gradu Osijeku

Nakon niza godina strpljivog čekanja na dugo obećani olimpijski bazen,jednostavno ne preostaje nam ništa drugo nego se na ovaj način pokušati izboriti za ono što Gradu Osijeku pripada, a to je 50 metarski bazen kojim bi bili zadovoljeni svi parametri potrebni za razvoj plivačkog i vaterpolo sporta u Gradu Osijeku (50 m bazen s pratećim tribinama za posjetitelje i gledatelje tijekom natjecanja, bazen za skokove, mali bazen za djecu početnike i bebe..).  

Postojeći bazen koji je izgrađen prije 20-tak godina  u svojim prvim idejama zamišljen je kao rekreacijsko kupalište, no činjenica je da se plivanje i vaterpolo kao tradicionalni sportovi ovog Grada pokazali  kao izuzetno atraktivni i poželjni među djecom starom od 5 godina i nadalje ( plivanje i vaterpolo su prisutni i popularni još iz 1950-tih kad su treninzi  i natjecanja održavani u Zimskoj luci).

Rezultati koje postižu plivači i vaterpolisti  kao i uspjesi djece s posebnim potrebama samo jasno pokazuju ozbiljnost kojom se pristupilo ovim sportovima od trenutaka kad je ponovo u gradu nakon izgradnje jedinog 25 metarskog zatvorenog bazena u Osijeku, pokrenut plivački klub.                   

Prije deset godina prvi put začeta je priča o izgradnji 50-metarskog olimpijskog bazena u Gradu Osijeku,  jer ruku na srce, grad kao Osijek to i zaslužuje.                 

Izgradnju bazena smatramo posebno važnim. Mislimo da nema potrebe nabrajati koji gradovi  imaju bazene, ali jedan Slavonski Brod, Vinkovci, Borovo  imaju adekvatne bazene, a Osijek kao centar regije -ne.

Ne zaustavljate  napredak plivačkog  i vaterpolo sporta u gradu, razmislite o potrebama djece koja žive za ove sportove, razmislite i o djeci s posebnim potrebama  kojoj ovaj sport omogućava kvalitetniji život .

POZIVAMO SVE GRAĐANE GRADA OSIJEKA DA POTPIŠU OVU PETICIJU, I DA NAŠ GRAD KONAČNO DOBIJE ONO ŠTO ZASLUŽUJE.