Dodjela ograđenog igrališta područnim objektima DV Grigora Viteza (Vrbani)

Djeca koja pohađaju područne objekte DV Grigora Viteza (objekti u Rujanskoj 21 i Ožujska 13) korisnici su ograđenog igrališta unutar kompleksa stambenih zgrada Rujanska-Ožujska (crveno na mapi). Riječ je o 6 vrtićkih grupa, otprilike 150 djece koja svakodnevno, tijekom boravka u vrtiću, gravitiraju upravo tom igralištu. 
Igralište jest ograđeno, ali ne i zaključano - jer je u javnom vlasništvu, te ga slobodno mogu koristiti i građani, uključujući (unatoč znakovima zabrane) i vlasnike pasa, koji svoje ljubimce dovode na istrčavanje, kao i osobe koje po noći u ograđenom području na klupicama konzumiraju alkohol i ostavljaju otpad za sobom.
 
Vrtićka djeca stoga svakoga dana nailaze na prljav park, pun različitog otpada, uključujući i oštre predmete, te je na odgajateljima da, na vlastitu odgovornost, svakoga dana taj park obiđu i počiste prije korištenja, kako bi se djeca mogla bezbrižno igrati.
 
Govoreći o igralištima, Državni pedagoški standard nalaže:
Vanjski prostori namijenjeni djeci moraju biti ograđeni i sigurni za djecu te sadržavati zelene površine, osunčane i hladovite prostore za igru. Igrališta moraju imati površinu najmanje 15 m2 po djetetu i biti odgovarajuće opremljena spravama primjerenim dobi djece, pitkom vodom i vodom za igru.
 
Budući da su na istoj parceli svim građanima dostupna još dva dječja igrališta (zeleno na mapi), a unutar dvije minute hoda su još najmanje tri igrališta iste namjene, tražimo:
 
  1. da se spomenuta površina doznači isključivo za korištenje Dječjem Vrtiću Grigora Viteza i djeci iz okolnih objekata koja, za razliku od vršnjaka iz drugih objekata DV Grigora Viteza, nemaju svoje igralište
  2. da se spomenuta površina uredi u skladu s Državnim pedagoškim standardom
 
 
 

Crveno: dio parka koji bi se dodijelio DV-u Grigora Viteza

Zeleno: uređena igrališta koja bi ostala dostupna svim građanimaDV_GV_park1.jpg


Roditelji djece DV Grigora Viteza    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Roditelji djece DV Grigora Viteza to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...