DOSTA JE BILO - GEODETI

Isprovociran uputom o postupanju koje je SU DGU poslao katastrima vezano za postupanje s geodetskim projektima koji su ili će biti predani na pregled u katastar a sastavni su dijelovi glavnih projekata predanih zahtjeva za lokacijske ili građevinske dozvole sukladno Zakonu o gradnji koji je 25.04.2019. prestao važiti,isprovociran izostankom javne reakcije HKOIGa u zaštitu ovlaštenika pokrećem ovu peticiju ovlaštenih inženjera geodezije kojom kažemo DOSTA JE BILO samovolji, protuzakonitim tumačenjima i uputama o postupanju koji dolaze iz SU DGU.

DOSTA JE BILO nečinjenju u zaštiti ovlaštenih inženjera geodezije.

Apeliram na sve kolege i kolegice da potpišu ovu peticiju te da pokažemo da smo jaki i da nas se mora čuti.

Apeliram na HKOIG da aktivnije i transparentnije prema svim članovima aktivno zastupa interese ovlaštenih inženjera geodezije sukladno osnovnoj zadaći Komore.

Tražimo postupanje predviđeno Zakonima, a ne pravno izigravanje i poigravanje koje dobijamo – u ovom slučaju potpuno je jasna činjenica da je DGU tijelo koje piše zakone, piše prvostupanjska Rješenja i odlučuje po žalbama na ista u drugostupanjskom postupku unutar DGU-a bez ikakva vremenska ograničenja.

Davajući jasnu uputu da svi predani geodetski projekti nakon 25.04.2019. godine imaju biti odbijeni Rješenjem pozivajući se na odredbu članak 73. st.2. Zakona o općem upravnom postupku a istovremeno potpuno ignorirajući odredbe važećeg Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji članka 62. st.2. jasna je poruka SU DGU svima nama – žalite se na prvostupanjska Rješenja koja ćemo vam napisati i nikada nećete dočekati drugostupanjsko Rješenje na koje se tek dalje imate pravo žaliti na Upravnom sudu.

Nema tog investitora koji ima vremena to čekati i to je karta na koju SU DGU igra.

Naše zakonsko pravo je izrađivati geodetske projekte za sve započete postupke i nećemo se predati.

Mi odgovaramo za investicije, na nama je odgovornost prema investitorima, prema kolegama projektantima, prema našim zaposloslenicima, suradnicima, obiteljima.

Ponavljam na kraju još jednom, jako je bitno da pokažemo zajedništvo u ovim trenucima, geodezija – to smo mi.DOSTA JE BILO !!!

 

 

Poštovane kolege hvala na podršci.

Ovo neka nam svima bude pouka da je ipak sve moguće, sve je moguće kada smo složni i kada smo homogenizirani.

Nadam se da će kolege iz HKOIG-a isto tako izvući pouku da ne zanemare prosljeđivanje informacija koja je ključna činjenica u homogenizaciji članstva, svaki ovlaštenik ima pravo znati što HKOIG radi za boljitak svima nama drage geodezije ali i položaja ovlaštenika unutar iste.

Protekli vikend je zrcalo svega. Mali broj ovlaštenika je znao uopće za postojanje emaila. 

HKOIG je morao reagirati odmah u četvrtak po saznanju, trebao je reagirati u zaštitu svojih članova.

I zato svima na znanje DOSTA JE BILO !!!!

Mladen Lač

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će MLADEN LAČ moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo javno prikazivati vaš telefonski broj online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...