Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
Lp,organizatorima !
Radim u trgovackom centru koji ima katastrofalno radno vrijeme. Radi sve moguce praznike. Osim najvecih blagdana. I dan uoci blagdana npr. Velika subota ili Badnjak radno vrijeme je katastrofa. Nema skracenog kao i u svim normalnim firmama. Uzasno je kad morate ostaviti svoje najmilije kod kuce, a vi ici raditi. Nema goreg osjecaja. Ali za sve smo si mi ljudi krivi. Jer mi bas takvi i hodamo po tim centrima kad ne treba. Kad bi samo mi bojkotirali (ne odlazili u centre) nedjeljom i praznicima bilo bi drugacije. I zakon bi se promjenio. U svim normalnim EU zemljama se ne radi. Samo se kod nas radi. Zasto se nasa drzava ne ugleda na velike zemlje pa zabrani rad nedjeljom i blagdanima. Demokratska smo drzava i tako funkcioniramo. Zalosno.
Nadam se da ce se ovom peticijom nesto promjeniti.
Nadam se da ce ova anketa imati nekog ucinka...nedjelja je dan ZA OBITELJ,rad (osobito trgovina) nedjeljom je protiv obitelji!
Npr.danas, na uskrsni ponedjeljak u Lumini centru rade trgovine do 21 sat..užas... a najviše rade žene. Gdje u Austriji , Njemačkoj i dr. evropskim zemljama trgovine rade na blagdane???Zar u HR nemaju pravo da budu na blagdan sa svojom obitelji-djecom???? Bolnice ugostiteljski objekti i druge uslužne djelatnosti bez kojih se ne može akceptiram ,...
Definitivno,zabraniti rad nedjeljom,blagdanom i praznikom.I sama radim tim danima i to je nesto prestrašno.
| This discussion has been closed. |