Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
Re: Re:
Ugostiteljstvo je druga branša i nema veze sa trgovcima, jer ugostiteljstvo je i kafana i birtija i restoran, a trgovina je i prehrana i neprehrana. A to sta primitivci zele baš u nedelju navecer kupit gaće ili frižider jer eto u ponedjeljak je smak svijeta, a i može im se to je druga priča. Svuda u svijetu se moze popit kava i nesto pojest u bilo koje doba dana i noći, ali bome da ti baš u nedjelju popodne trebaju nove gaće ili nova padela to nećeš nigdje naći jedino na brdovitom balkanu. Nemoj pričat da je u ugostiteljstvu teško radit noćnu, jer tada je najveća lova u igri, a ako ti se ne sviđa mjenjaj struku!
Bilo bi u redu da svi ljudi imaju nedjelju- dan za odmor i druženje s obitelji, a pogotovo blagdane. Kome nešto bitno treba iz trgovine, kupi ionako ranije.
I potrošači će se naviknuti potrošiti novac dan ranije.
i da ga provedu sa svojom obitelji
Re:
bilo bi lijepo za praznik otici negdje sa djecom a ne popodnena prvi maj na posao!
.Bogatstvo zarađeno na tuđim suzama je prokleto.
Podrzavam peticiju, nigdje se nedjeljom ne radi. U Austiji i Njemackoj subotom centri rade do 15, a nedjeljom i blagdanom uopce ne rade, samo u nasoj "lijepoj" Hrvatskoj. Da je bar placeno kako je navedeno u ugovoru, covjek nebi nista rekao.
Re:
Slažem se da treba ukinut i rad nedjeljom i blagdanima...nit nam pošteno placeno,a nit smo uz svoju obitelj nažalost... :(
Ja sam trgovac i znam što znači raditi nedjeljom i blagdanom i nikoga nije briga za tebe da li imaš obitelj,privatan život ili bilo što drugo.Radim za jako male novce,ali stvarno male i moram šutit i radit,uz to imam malu bebu i sad kad se vratim radit nakon porodiljnog naravno nitko mi neće tolerirati što doma imam bebu koja nažalost neće skoro nikada vidjeti svoju mamu. Reći će mi ili radi ili ima netko drugi ko će umjesto tebe,ako ti nećeš,a u današnje vrijeme svaka kuna je dobrodošla! Između ostalog i puno drugih ljudi radi isto kao i ja i nitko nema pravo na slobodu. Ako se prije moglo radit bez blagdana i nedjelja ne vidim razliku i problem!Žalosno je da smo nečiji robovi :(
| This discussion has been closed. |