GLASAM PROTIV SIROMAŠTVA STARIJIH OSOBA
Kontaktirajte pokretača peticije
Potrošačka košarica jeftinija u Njemačkoj nego u Hrvatskoj. Baš me zanina da li su i penzije manje nego kod nas. Sramota. Gdije su ti evropski standardi kojih se moramo pridržavati. Neka i mirovine onda neka budu veče za isto toliko koliko je potrošačka košarica skuplja nego u Njemačkoj.
Izvor informacije N1
Želim reći kako je jako žalosno da se ovako preko peticije moramo boriti za nekakav normalan život, dostojan čovjeka koji je svojim radom zaradio mirovinu. Ja sam radila 38 god. i imam mirovinu nešto manju od 2400 kn, ali mogu raspolagati sa samo 2000 kn, jer da bih podmirila sve troškove režija prisiljena sam dizati povremeno iznose gotovine na revolving karticu i tako mi je stalna mjesečna rata od oko 400 kn i ne mogu se iz toga izvući. Živim sama i moram paziti na svaku kunu, i ne mogu zamisliti kako bi to izgledalo da još netko ovisi o ovoj mojoj mirovini. Znam da ima i puno gorih situacija, i treba nešto poduzeti da se to sve skupa dovede u stanje dostojnog i pristojnog života u jednoj evropskoj državi (a koja nije u istočnoj Evropi). ... A što su ljudi stariji, to su više skloni raznim bolestima, i tada se još više povećavaju životni troškovi, a novaca ima jedva (ili uopće i nema) za osnovne stvari.
Re:
Hvala sto otvoreno govorite. Najgori je osjecaj prikrivanja, srama, krivice...zbog siromastva. To je zatvor iz kojg je tesko pobjeci. #28: -
Re:
Draga moja znam da govoriš istinu. Sramotno je da nisi jedina. Nekad braniš domovinu a danas nemožeš ni dom. Kao Amerika dot trebaš dobar si a kasnije tko te jb. Najžalosnije je što nas pljačka tko hoče i koliko. I to sve uz blagoslov vlade koja je to još i ozakonila nemisleči da nije bilo branitelja nebi ni oni imali svoje udobne fotelje za svoje izdajnićke guzice. Izdali su vlastiti narod koji se borio krvario ginuo za slobodu dok su oni otišli pobjegli. Naj žalosnije je što oni koji su pošteno radili gladuju i imaju ovrhe jer im mirovine ne pokrivaju niti sve namete koje su im nametnute. Neče diči mirovine jer se tako najlakše riješe penzionera. Umiru od gladovanja ako u kantama za smeče ne nađu boca za prodaju. Postoje i oni koji jednostavno jedu otpatke. Zar si se za to borila?
Imamo mi evropske standarde. Postavila ih je Marija Terezija. Pošto su naši umirovljenici tradicionalan narod vladajuči taj standard neče mijenjati kako ne bi uznemirili ionako uznemirene umirovljenike.
I sama sam jedna od večine na rubu
Mislim da je to krajnje nepošteno,ali nažalost istinito!!!!
i da je teško
| This discussion has been closed. |