GLASAM PROTIV SIROMAŠTVA STARIJIH OSOBA
Kontaktirajte pokretača peticije
Starost traži razumijevanje i poštovanje a ne brigu za komad kruha ,,,, Mirovina ne smije biti vrijeme čekanja na smrt nego vrijeme zasluženog odmora . Starost zaslužuje dostojanstvo a ne siromaštvo ! Mladost brzo prodje a jednog se jutra probudimo umorni, sami i ... gladni. U vrijeme berbe red je ubrati plod dugogodišnjeg truda a ne, sijati ... Želim svim srcem da ova peticija, probudi spavače.
Ni radnicima koji rade preko kojekakvih agencija ne uplačuje se ništa u mirovinski fond. Pa tako nema u fondu novaca ni za sadašnje mirovine a kamo bi bilo za buduče umirovljenike. Ja potpisah i tu peticiju. Može li još tko?
Re:
Predivne riječi. Da, u pravu ste, najvažnije je probuditi spavače. Tako smo naučili stajati ukopani u mjestu, ne reagirati, ne buniti se, pa čak toliko potisnuti da više ne razaznajemo istinu.
Hrvatski sam branitelj. Često nemam što za jesti, režije plaćam po opomenama, jedan mjesec struju,drugi rtv pretplatu, treći vodu.... Mislim da je sramota da čovjek ne može pristojno živjeti od svog rada. Minimalne plaće i mirovine bi se trebale obračunavati na bazi realnih životnih troškova.
| This discussion has been closed. |