Protiv siromaštva umirovljenika

Kontaktirajte pokretača peticije

Ova tema rasprave je automatski kreirana od peticije Protiv siromaštva umirovljenika.


Anonymous

#1

2015-12-15 18:32

Takva peticija več postoji. Pod nazivim GLASAM PROTIV SIROMAŠTVA STARIJIH OSOBA tamo sam potpisala i ostavila komentar. Nevidim razlog da ne potpišem i tvoju iako nevolim kad se istomišljenici dijele. Mislim da je bolje imati jednu peticiju sa više potpisa nego ovako. Nema veze evo potpis i tebi. Nisam htjela da se vide moji pravi podaci jer me je sram a Bog mi je svjedok da se ne bojim. Ima još jako puno ljudi koji ismijavaju siromašne iako ni sami nisu daleko od toga. Izvinite ako ima grešaka kod mojeg pisanja slabije vidim a nemam za okvire za naočale i još tipkam po mob. koji je u komi. Samo da peticija uspije.


Gost

#2

2015-12-15 18:36

Dosta mi je bahačenja usitih-uhljedbenih. Kad na tv vidim političare na kojekavim domjencima i svečanim večerama svisno bih od jada jer jedan slijed za jednog uvaženka košta više nego što je moja dvomjesečna mirovina. Žderu bez imalo srama na račun svih građana a narod gladuje. Još gorje je ono dan na saborskoj stolici i evo saborske mirovine, a sta sa umirovljenicima koji su pošteno radili cijeli svoj radni vijek i imaju 2000kn mirovine. Koji je uopšte pametnjakovič produžio radni staž. Živa sramota. Lako u toploj fotelji je li tko pitao kako je rudarima, zidarima, radnicima koji rade na temperaturi od -15 do +40 bez obzira ma zanimanje. Dok se to ne promijeni mi smo u feudalizmu ili robovlasništvu kojekakvih lopova i prevaranata. I upravo se to mora mijenjati te što prije istjerati strane mirovinske fondove iz RH. Isto treba strogo kažnjavati poslodavce koji ne uplačuju svojim radnicima u mirovinski fond npr. radio sam kod poslodavca koji nije poštovao isplatu zakonom propisanu minimalnu plaču a da bi to opravdao davao je ugovore o radu u kojem je navedeno pomočni radnik i davao plaču od 1800kn ako ne potpišeš takav ugovor dobiješ otkaz a o upitu o uplati za mirovinu otkaz i prijetnja tužbom zbog narušavanja poslovanja.


Gost

#3

2015-12-23 10:26

pa zar je potreban komentar kad profesor sa 44 god. staza ima mirovinu od 28oo kuna na koji nacin moze platiti rezije ida ne bude gladan. nemam rijeci za ovakvu nesposobnu drzavu,a s druge strane da se time mirimo. Bas smo ovce.