PETICIJA ZA OSTAVKU NADJE AVDIBASIC VUKADINOVIC

Kontaktirajte pokretača peticije

Ova tema rasprave je automatski kreirana od peticije PETICIJA ZA OSTAVKU NADJE AVDIBASIC VUKADINOVIC.

Orahovičanin

#1 Zloupotreba položaja

2012-12-19 11:52

Želim istaći kako je dotična Ministrica čovjeku koji je stekao uslove da ide u penziju 03.10.2012.godine, produžila ugovor do kraja prvog polugodišta.Radi se o 10 časova u OŠ.Gornja Orahovica i 10 časova u Gimnaziji"Dr.Mustafa Kamarić". Ovo je bruka i sramota.
čovjek u pravom smislu te riječi

#2 KO KOGA PREDSTAVLJA?

2012-12-19 14:34

Sve ovo je već odavno sramotno, ovo je detaljno planiran proces od samog početka, a kraj se još ne nazire. Učesnici ovog procesa iz dana u dan su sve jasniji-ministrica, njeni potčinjeni-neko naivno kaže opstruirajući članovi(odrastite već jednom), predstavnici sindikata, a kako vidimo sve je izglednija situacija da se u ovoj grupi nalaze i predstavnici KUIP-a. Da u svemu apsurd bude veći ova gospoda se sastaje da zastupa tzv. naše interese i prava, MOLIMO VAS DA TO NI U KOM SLUČAJU VIŠE NIKADA NE ČINITE. Sindikalisti(stranačke potrčke) vama šaljemo jasnu poruku da više nikada nećete moći računati na nas sve dok se ova struktura predstavnika koji uopšte ne shvaćaju a takođe niti osjećaju bilo kakvu obavezu da zastupaju interese ljudi koji ih godinama plaćaju(još traže povećanja:-))ne smijeni zbog uništavanja naših prava do samog dna. Pozivamo sve predstavnike s. podružnica da izglasaju nepovjerenje(imaju svakako na osnovu čega)sadašnjim predstavnicima kojima su lični i stranački interesi na prvom mjestu te da izaberu nove koji nisu pripadnici bilo koje pol. opcije. Nakon tri održana sastanka citiram glavni zaključak sa istih: " procedura se mora što hitnije okončati-stav je svih predstavnika" i tako je zadnja četiri mjeseca. Ako je suditi po izreci da čovjek vrijedi onoliko koliko vrijede njegova djela jasno je koliko navedeni vrijede, te kada se okrenu iza sebe neće moći vidjeti produkte svoga moralnog rada nego će vidjeti sve ogorčene ljude, nekadašnje kolege koji ih preziru iz dna duše.













Norma časova-28

#3

2012-12-19 23:33

Podrška prosvjetnim radnicima TK iz Distrikta Brčko.Ne smijemo komentarisati ništa.Samo napred, sad ili nikad, i nas to čeka uskoro, mada niko o tome ne misli. Bar ne sad.Užas jedan.
Neumorna

#4 Hvala dragi Brčaci!!!

2012-12-20 00:55

necyx

#5 BEZOBRAZLUK, NEMORALNO PONAŠANJE I ZLOUPOTREBA POLOŽAJA

2012-12-20 03:15

Podrška svim prosvjetnim radnicima u TK, borite se svim silama i ne dozvolite da vlada beskrupulozna osoba nad nastavnim osobljem i prosvjetom....Politizirala je obrazovanje od predškolskog do visokog obrazovanja, samo se bavi smjenama upravnih odbora i direktora, nije je briga za radnike profesore i nastavnike, muž joj radi na dva univerziteta i uredno prima dvostruku plaću na dva univerziteta, ja sam nažalost bila primorana zbog svega napustiti ovu državu i otići daleko od svog doma tamo gdje znaju cijeniti moj rad, znanje i obrazovanje, ali nisam odustala od svoje države, vraćam se ja ako Bog da na slijedeću godinu. Ako sad ne uspijemo slomiti ovu nemoralnu gospođu bacačicu diska koja nema pojma ni šta je pedagogija niti obrazovanje niti ima blage veze o pedagoškim normativima, standardima, planovima i programima, upravljanjem i školskim menadžmentom, zakonom i sl, onda će nam obrazovanje postati nažalost kao i rad radnika u DITI. Sram je bilo, da je moralna sama bi podnjela ostavku na mjesto ministrice....fuj
xy

#6 Hoćemo sposobne ljude

2012-12-23 20:46

Podrška svim mojim kolegama, samo naprijed od Tuzlanke koju su konkursne procedure "otjerale" iz Tuzle u Bijeljinu. Stanimo u kraj nesposobnosti, hoćemo javni konkurs za izbor novog sposobnog čovjeka koji će svojim znanjem dobiti vlast a ne strankom.