GLASAM PROTIV SIROMAŠTVA STARIJIH OSOBA
Kontaktirajte pokretača peticije
Re:
Poslodavci samo vrse tehnicku uslugu obracuna place i doprinosa. Hrvatska je jedina zemlja u Europi u kojoj se cijeli iznos mirovinskog doprinosa za prvi i drugi stup placa samo od place radnika, a u drugim zemljama vise od 50 posto placaju poslodavci. Dakle, poslodavci za mirovine u ovoj poremecenoj zemlji placaju nula kuna.
Zato što je starost teška sama po sebi.
Gomile ljudi su radili cijeli radni vijek,primali plaće već prema vremenu u kojem su radili. Od svoje mirovine ne mogu preživjeti posebice žene koje se ne snaću u dodatnim poslovima a ako su stare nitko ih ni neće.Ona stara: pokrij se koliko ti je jorgan dugačak za njih ne vrijedi jer ne mogu plaćati ni režije a često nemaju niti jorgan.
Pišem umjesto susjede uz njeno odobrenje. Ima mirovinu oko 860 kn mora platiti režije, bila je na dvije operacije sada će morati opet jet druga (skodanje polipa debelog crijeva nije uspjela) mora nadoplačivati ljekove i biti na dijetalnoj hrani a svi zmamo da je takva hrana još skuplja. Nije imala za drva a uprava grada joj je 24.ovog mjeseca dodjelila drva te je ove jeseni prvi put naložila. Ima kčerku i unuka koji su nažalost nezaposleni i nemogu joj nikako pomoči a nemaju nikakva prava na pomoč jer su radno sposobni a to što se nemaju gdje zaposliti nema veze. Žive u malom gradu gdje ako nemaš vezu nemaš ni posao a tako su uistinu voljni raditi. Pa kako da sami pomognu majci i baki.
Baš me zanima da li je u saboru i ministaratvima sezona grijanja počela kad i mojoj susjedi i jesu li isti tako bili bez grijanja sve do 24.11 ove g.u svojim stanovima
Ako dijaspora ima pravo glasati tko će odlućivati kako da mi u ljepoj našoj živimo ili preživljavamo neka onda uzmu obvezu i pomagati sirotinju. Dočekuju političare uz svečane večere a pojima nemaju kako se ti isti političari odnose prema ljudima iz kojih korjena i sama dijaspora potiče. Zato ovim putem molilm sve ljude dobra srca a imaju mogučnost neka obaviljeste sve hrvatske zajednice ma gdje
god bile. Jer nismo imali svi sreče otiči za boljim životom.
Živimo kao u vrijeme feudalizma u srednjem vijeku a svi se bucaju u prsa sa 21. stolječem a nemamo osnovna prava na dostojan život.
MOLIM DJELITE OVU PETICIJU SA DIJASPOROM
Re: Re:
mislim na odbitak koji se prikazuje na listi kad dobijete crkavicu od plače a ni to ne uplate. Radniku odbiju od plače a ne uplate nošta u mirovinski fond.
| This discussion has been closed. |