PROTIV povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja!
Kontaktirajte pokretača peticije
Smatram da kvalitetno, sveobuhvatno zdravstveno osiguranje treba biti dostupno svim gradjanima Republike Hrvatske i da je to jedna od zadnjih stvari na kojoj se treba štedjeti ili pak prikupljati novac. Novac se za zdravstvo i obrazovanje treba uvijek naći štednjom u drugim sektorima na koje se nekad bez razumnog objašjenja troši. Hrvatska nije ni blizu drzavama koje izdvajaju najviše za zdravstvo te ne vidim opravdanje za ovakav postupak. Ljudi nam ionako hodaju po ulicama krezubi, liječe se sami kako umiju ili zive bolesni i sada zelimo izmaknuti im zdravlje jos koju kunu izvan dohvata? Ne razumijem taj potez. Drzave ne propadaju radi ulaganja u besplatno, kvalitetno zdravstvo i obrazovanje, upravo suprotno.
najugroženijih.
I još, mi umirovljenici, sa minimalnim ( odnosno "velikim" mirovinama od 2.100,00 kuna), moramo platiti isti iznos dopunskog osiguranja, kao i svi članovi Sabora, tajkuni i da ne nabrajam.
U mirovini sam, a radila sam skoro 47 godina, i kroz cijelo to vrijeme uplaćivala za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, koje gotovo i nisam koristila, osim kad sam rodila dvoje djece. Na bolovanjima gotovo nikad nisam bila. A sada, pod stare dane, bih trebala plaćati još i dopunsko i to po većoj tarifi. Ne dolazi u obzir.
U proračunu ima još mjesta za racionalizaciju i u drugim sektorima , samo su se dohvatili školstva , zdravstva i umirovljennika da još više osiromaše i ponize hrvatski narod koji se borio za bolju budućnost , a NE ZA ROBOVANJE KAPITALISTIMA.
Ljiljana Zaborski
| This discussion has been closed. |
Treba tražiti mogućnost da bogatiji siromašnima pomognu u ostvarivanju prava na zdravlje, na način da sudjeluju s podjednakim postotkom u primanju. a ovako siromasi plaćaju velik dio male penzije a bogati koriste uz zanemarivo učešće.