Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
STOP RADU NEDJELJOM I BLAGDANIMA!!
Moram napomenut da radim preko 10 godina u trgovačkom centru i promjenila dva puta radno mjesto i kod svakog je isto.Na plaći prikažu" kao" da su nam nedjelje plačene al placa je ista...MINIMALAC...Zar nedjelju radimo za 30 kn????????????? Da se razumijemo 30 kn cjeli dan.Zaista jadno.I tako svaka nedjelja,praznik i noćni šoping radimo za ništa...Da bi se netko napirlitao i ubijao dosadu po trgovackim centrima.Kupio djeci i sebi komad pizee,coca-colu i to je nedjeljnji ručak.Moram napomenut da žalim takve ljude koji se smatraju da su OBITELJ ...Izvedite djecu na druženje u prirodu,za promjenu skuhajte nešto i bit cete korisniji od setnje centrom.I posao PRODAVAČA je posao pa imajte malo poštovanja i prema nama.I sama imam obitelj i znam koliko mi znaci ta jedna nedjelja u mjesecu kad sam slobodna.Niti jedan slobodan dan u tjednu ne moze zamjeniti slobodan dan u nedjelju.
Mislim da svaki radnik zaslužuje odmor vikendom, bez obzira imao on obitelj ili ne. Vikend je za odmor od posla. Žalosno je što trgovine rade vikendom do pola noći, što se svaka trunka snage ostavlja na poslu na kojem moraš biti ljubazan i nasmiješen. Do svoje desete godine živjela sam u komunizmu, ali moja mama je imala svaki vikend slobodan i ja sam s njom mogla svake nedjelje na misu. Danas, u katoličoj zemlji, mame ne mogu voditi na misu svoju djecu jer rade ili padaju od umora. Podlegli smo onoj najgoroj vrsti kapitalizma u kojoj radimo više a manje zarađujemo. Pritisnuti smo kreditima, ratama i još kad radimo u dane kad si ostali mogu priuštiti odmor postajemo ljuti i to iskaljujemo na svojoj obitelji. A oni samo žele biti s nama. Što znači jednoj radnici u dućanu slobodan ponedjeljak kad joj dijete ide u školu i vrati se poslijepodne doma? Zar ona nema pravo provesti s nekim koga voli cijeli dan, imati rituale s tim djetetom, dečkom, suprugom i sl., družiti se slobodno. Po meni rad subotom i nedjeljom bih zabranila svima, i trgovcima i tvornicama i svim javnim ustanovama koje moraju raditi. Možda bi se trebalo voditi primjerom nama bliske Austrije. Nedjeljom u Austriji ne radi nitko. A ljudi sretni i zadovoljni.
kad se vec volimo hvalit kako smo u Europskoj uniji , pocnimo i zivjet onda tako!
Definitivno treba ukinut rad nedeljom i praznikom.
Jer je nedjelja dan Gospodnji i dan za relaksaciju., Nije neophodan rad ugostiteljskih objekata, trgovackih centara i sl. , gdje dolaze oni koji Ne znaju sto bi od sebe, i to jos s djecom:-o Hitne Sluzbe za sigurnost i zdravstvo, rad u domovima i sl. su neophodne uvijek, Ali ostalo treba ukinuti.
| This discussion has been closed. |