Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
Obitelj je svetinja,svi trebaju biti u te dane sa svojom obitelji.
Nije pravedno da ljudi u trgovinama rade svaki dan, a posebno nedjeljom, kada bi trebali biti sa svojim obiteljima, a jos im se za taj rad ni ne plati. SVAKODNEVNI rad od 7-8h sa ljudima koji su uglavnom bahati, bezobzirni, bezobrazni, nekulturni, svadljivi, kradu, sebicni...ne zasluzuje placu od 2500kn. Ne radim u trgovini ali vidim kako se kupci ponasaju prema trgovcima ali i njihovi sefovi koji ih snimaju kamerama ali ne rijetko se pred kupcima bezobzirno ponasaju prema radnom kolegi/ci.
Puno toga bi promijenila u radu trgovaca ali prvo sto bih ucinila je to da bi uvela zabranu rada nedjeljom i blagdanom.
Trgovci su ljudi koji zasluzuju privatnost i zivot kakav zive svi ostali koji ne rade u trgovini, zato nikada ne kupujem nedjeljom ni blagdanom. Za mene su taj dan trgovine zatvorene.
.politicari si spajaju praznike i po tjedan dana,a mi ..robovi.....radimo!fujjj!prije mnogo godina je ukinuto robovlasnistvo,a nazalost kad nas traje...
This comment has been removed by the person who wrote it.
rad nedjeljom
Mislim da bi bilo bolje obvezati poslodavce na omogućavanje slobodnih nedjelja ljudima koji to izričito zahtjevaju, kao što je to u tvrtci u kojoj ja radim (iz religijskih razloga).
Ovakva peticija može uzrokovati to da se u nezavidan položaj dovodi ljude kojima je takav rad dodatno plaćen i da poslodavci propuštenu dobit nedjeljama počnu kamčiti preko leđa svojih radnika na svakojake načine.
Zato jer svi imaju pravo na slobodnu nedjelju i praznike. Nista nije toliko hitno da se mora kupiti bas tada. Nekada se radilo subotom do 13, nedjeljom nikako i gle cuda svi smo prezivjeli. U 5 radnih dana sve se moze obaviti i kupiti. Ljude ne treba izrabljivati na takav nacin i jos drzati na minimalcu. A poslodavci su tim danima slobodni i budu sa svojom obitelji. Zar se ne zapitate nikad kako je ljudima koji rade bas te dane, zar se ne pitate kako je njihovim obiteljima, djeci? Sve poslodavce moze biti sram, sramite se!! Zato jedno veliko DA za ukidanje rada nedjeljom i praznicima!
| This discussion has been closed. |
Ne kupujmo nedjeljom i blagdanima i neće biti ni potrebno donositi nikakve odluke. Trgovci će sami zatvarati trgovine ako nikoga ne bude nedjeljom u kupnji,,,to je najbolji recept
Posjetite Facebook grupu , nedjeljom ne kupujem i pridružite se grupi. Što više ovakvih akcija prije ćemo uspjeti u u tome