Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
Radila sam kao novinarka, izrabljivali nas dan I noc za male place. Vec nekoliko sezona radim masaze u kampu. Tu se tek izrabljuju ljudi. Radi se 3-4mjeseca bez ijednog slobodnog dana, dakle svaki dan od 12do20,bez prijava, bez rijesenog smjestaja I za 3000kn.....mislim da mi je ovo zadnja sezona I da trebam napisati jedan clanak o sezoncima lp Tomislava
Slazem se s Zabranom rada nedjeljom..
Ako se već sve regulira po EU, trgovački lanci nigdje u Europi nigdje ne rade Nedjeljom i praznikom osim u Hrvatskoj i to treba hitno ukinuti i tim ljudima dati malo odmora i da mogu biti više s obitelji.
Re:
Dvadeset sedam godina tako sam radila,moja djeca nisu imala majku niti sam ja uživala u njihovom odrastanju.Promijenila sam poslodavca i više ne radim nedjelje ni praznike.taj osjećaj slobode i sreće ne može platiti ni jedan novac na ovom svijetu.Svi ljudi bi trebali nedjelje i praznike provoditi sa svojim najmilijima,tako njegujemo obitelj.
Definitivno treba ukinuti rad nedjeljom i praznicima da ti praznici budu za sve građane lijepe naše,a ne samo pojedince...
I zato treba zabranit radit nedeljom i to jednom i zauvijek.
Zbog izrabljivanja ljudi! Jadni mi u kakvoj državi živimo!
Grozim se nedjelja kad moja supruga mora otić radit,pogotovo ako radi popodnevnu smjenu.umjesto da budemo bar nedjeljom doma kao obitelj i družimo se ona odlazi na posao gotovo svaku nedjelju a isto tako nisu joj sve plačene....a da ne pričam o prekovremenima pa mnogi put se zapitam kad vidim platnu listu pa gdje je moja žena bila tih sati jer znam do kolko je radila prekovremeno.a svi znamo surovu istinu...izrabljivanje radnika ništa drugo.odlazak u crkvu postao nam je prošlost...sramota...to je naša zemlja Hrvatska za koju sam se borio
| This discussion has been closed. |
ja nisam radila vikendom ni praznicima ali nikad niti ne kupujem a još manje šetam pi trgovinama tim danima. Kupujem isključivo radnim danima.