Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
Zadatak za Narodnu koaliciju sad kad dodje na vlast da to pod hitno promjeni !
Nekad su bile nedjeljom i praznicima dežurne trgovine i radile su do 12.00 zasto se tako nesto nebi ponovo uvelo ?
mislim da je dovoljno
Pitam se kojoj drzavi i kojoj vjeri mi pripadamo,jer se ni jedan zakon bio drzavni ili vjerski,na nas ne odnosi.
Svi su digli ruke od nas,jer naravno puno je lipse zbrajati nule na racunu.
Nas ROBOVA ima na svakom kantunu,pa koga ce bit briga za nas.
zabraniti rad nedjeljom i blagdanima.
Iz vlastitog iskustva znam kako je raditi nedjelju... ajde nekako još preživiš do podna ...jedan, ostaje ti popodne za obitelj i odmor, ALI sama činjenica da te na poslu izrabljuju kako god i gdje god stignu, ostatak dana si sposoban samo staviti osmijeh na lice radi svojih bližnjih. Probala sam i radno vrijeme do 21:00 i iskreno jedva sam čekala pobjeći s tog radnog mjesta, za razliku od drugih imala sam sreće i sad mi je nedjelja i blagdan rezerviran za obitelj, odmor , šetnju :) , ali ne po trgovačkim centrima. Ako se već radi na tome da se nedjelja i blagdani ne rade, JA VAS LIJEPO MOLIM DA to ne bude kao unazad nekih 7 do 8 godina , kad je "crkva" radila na tome da se nedjelju bude doma, pa onda da imamo dežurne trgovine , jer te godine prvi i zadnji put radila sam USKRS.... pa nisam u bolnici , ili u policiji da netko toliko hitno poslje nedeljne mise mora po jogurt. Nekad davno dok su naši stari još bili mladi , strpali bi klince u auto i pravac more , šuma ...Opatija , Crikvenica ... Fužine... Krk... Danas to rade malo drugačije, djeca + trgovački centar , pa sreća što ima igraonica.... ZA SVE SMO SI SAMI KRIVI ... istinito ali da. Da za promjenu malo udahnemo zraka navučemo se na akcije i sniženja i naravno igraonice , pa zašto da šetamo kad imamo sve na istom mjestu... Nekako mi se čini da naši unuci neće uopće vidjeti sunca... a zvijezde, pa najvjerovatnije će biti preumorni za dočekati zoru uz šum valova .... ja vjerujem da kako je krenulo produžit će to radno vrijeme i na 24 h.... Naše mame su uz posao bile pravi mađioničari i svaki blagdan imali smo kolače... A MI MOŽEMO SAMO OČEKIVATI ČUDO
jer je kretenski da se pogoduje tajkunsko trgovačkoj mafiji. Da ljudi rade nedjelju a pogotovo praznike.
Zato što je tako prije 90-ih bilo i meni osobno se sviđala uređenost rad trgovina prije samostalnosti Hr.Razlog više što svatko taj dan treba biti slobodan i provesti sa svojim najdražima.Zato što su trgovci najslabije plaćeni u te dane...Policija,vojska,vatrogasci,lječnici svi su te dane drugačije plaćeni i zaštićeni kolektivnim ugovorom.Primjer moje prijateljice za rad nedjeljom 30 kn dobije samo više sramotno.Nisu nam inače plaće izjednačene.Za 2700-3000 kn trgovina sramotno niska plaća pa ti sad plaćaj stan,režije i preživi ako ne živiš s roditeljima.Znam mnoge takve slučajeve.Prije se radilo subota najkasnije do14 sati pišem do 90-ih jer sam i sama radila u trgovini.Sve se stigne organizirati da bilo kak netko radi samo nema političke volje i znanja.Ugledajmo se u uređene države samo da min.bude kao u Sloveniji mi bi napredovali ali zaključak je nitko nema toliko bogatih tajkuna kao Hrvatska....i to u kratkom vremenu...Pogledajmo u susjedstvo SLO,Aus,Njem...istočni dio nebih ipak smo u Eu....
| This discussion has been closed. |