Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
Nedjelja je dan za obitelj! Nece nam valjda cijeli zivot proci na radnom mjestu
bila mi na listi jedna nedjelja ili nijedna ili 5.. placa je uvijek ista
nocni rad mi je ovo ljeto placen 7 kuna/ sat!!
Suprug mi radi u firmi koja radi sve blagdane osim Uskrsa,Božića i Nove godine i voljela bih da ta peticija uspije pa da i ja mogu nedjeljom doma skuhati ručak i sa suprugom i djecom otići u prirodu.
Zašto se uvijek gleda samo na ljude koji rade u trgovinama? Ko da su oni jedine osobe koje rade nedjeljom i blagdanom. Šta s ostalim ljudima koji rade na te dane? Šta je s konobarima, kuharima, vozačima, lječnicima, policijom, vatrogascima i ostalim ljudima? Oni nemaju pravo biti s obitelji? Kad pričamo o radu nedjeljom i praznikom onda su samo u centru pažnje ljudi koji rade u trgovinama. Ajmo malo pažnje posvetiti i ostalima, jer nisu ovi ljudi jedini koji rade za te dane. Il će radit svi ili neće nitko. A svi vi koji se bunite volite sa svojom obitelji otići na kavu ili ručak/večeru baš u nedjelju. Zato, dajte više prihvatite da se neki poslovi jednostavno moraju raditi, kako vi kažete, petke i svetke.
Vjerujem da je posao prodavača potplaćen i da bi se u tom smjeru trebalo nešto učiniti i da bi za svoj rad trebali dobit zasluženu plaću, ali ako ćemo zabranjivat rad vikendom i blagdanima, ajmo onda zabranit rad svima.
Nas trgovce iskorištavaju maksimalno za minimalnu plaču. Da sjedneš i plačeš ,a moraš radit jet ti svaka kuna treba ....prisiljeni smo.
| This discussion has been closed. |
zato jer je bitno imat privatan život i ljudi danas ionako rade previše