Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
Meni su najbolji oni koji su me nedjeljom pitali ; a gdje ti je žena ? jadna mora raditi i nedjeljom? pa zašto je tako, zar se ne može naći zamjena? A onda poslije mog razgovora u popodnevnim satima moja žena ih vidi kako se prešetavaju po trgovačkom centru, još joj mahnu nasmijani. Kaže žena : "Dođe mi da ih nabijem u ta kolica i izbacim van". Jer s jedne strane te žale a s druge strane daju poticaj tvom poslodavcu da ima računicu raditi nedjeljom. Sad više ne radi u trgovačkom centru, ali i prije nego je radila a pogotovo sada još više ne pada mi na pamet ići nedjeljom ili praznikom kupovati.
nedavno je netko pitao (točnije u subotu oko 20h - dan prije Uskrsa) ; radi li Kaufland u Rijeci za Uskrs? (bilo na FB). Ne razumijem te ljude,Kaufland je dan prije Uskrsa radio do 23 sata ako do tada nisu kupili što im treba - ne moraju ni na blagdan.
Ljudi su uglavnom sebični - žele u svako doba imati što god požele a pri tome zaborave da zbog njihove sebičnosti netko mora raditi biti odvojen od obitelji. Svi bi htjeli i podržavaju neradnu nedjelju trgovaca - a zašto onda umjesto u trgovinu nedjeljom ne odu negdje drugdje.
I naravno ako se uvede zakon da trgovine ne rade nedjeljom tj. da bude možda nešto u stilu dežurnih trgovina (samo karikiram) opet će se naći oni pametnjakovići koji će se buniti.
plaćena sam dodatno cca 57 kuna za radnu nedjelju ( 7 sati )... ne znam kad bum tollku lovu potrosila :P
Po čemu su oni drugačiji od mene. Njih nitko ne pita jel oni žele provesti te, nekad neradne dane, sa svojom obitelji. Kad sam bila mala, trgovine nisu radile nedjeljom i blagdanima, praznicima, i ništa nam nije nedostajalo. Kad se nebi radilo, ljudi bi više razmišljali što sve treba kupiti prije, a ovako , "ma nema veze ako smo što zaboravili, radit će, pa ćemo otići kupiti."
Osobno izbjegavam odlaske nedjeljom i praznikom u trgovinu, ako nisam kupila na vrijeme, onda nek čeka jos malo.
Kriva je vlada koja je omogućila stranim trgovačkim lancima da u Hrvatskoj rade ono što u svojim domicilnim državama ne mogu i ne smiju, a domaći su se samo prilogdili uvjetima, jer zašto bi drugi zarađivali dok su oni zatvoreni. I sama radim nedjeljom i nema tih novaca niti drugog dana u tjednu koji dobijem slobodno (ako dobijem), koji može nadoknaditi rad nedjeljom ili blagdanom, posebno ako na veliku subotu radite do 21 sat.
A krivim i crkvene institucije. Bili vjernik ili ne, a većina u hrvata se deklariraju kao vjernici, kako se crkva ne zapita gdje su im vjernici na nedjelnim misama? Zanima me da li će oni podržati ovu peticiju, kao što su podržali referendum protiv istospolnih brakova?
| This discussion has been closed. |