Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)
Kontaktirajte pokretača peticije
Re: Re: Re:
radim kao konobarica u jednom restoranu i sad za Uskrs sam doslovnno cijeli dan provela na poslu (od 12-23).... znači ovako: dolazi grupica ljudi koji kažu do sad su se znali skupit doma cijela familija na ručku i malo družit jer ipak je Uskrs obiteljski blagdan ali eto ovaj puta su odlučili doći u restoran jer ipak je ljepše kad netko drugi to sve pripremi i počisti umjesto njih a oni se lijepo druže i uživaju s familijom jer eto ponavljam Uskrs je obiteljski blagdan! e pa jebeš takav obiteljski blagdan kad obitelj nisi ni vidio, kad niste svi skupa otišli na misu, kad se cijeli dan na silu smiješ pred svim tim ljudima koji te tako jadno gledaju kao da si siroće, kad bi najradije vrištao i plakao kao malo dijete od jada i boli, kad znaš da netko doma sjedi i gleda u ta vrata i samo čeka kad ćeš se vratiti....... e pa jebeš ga!!!!
Na pola smo puta! Ajmo skupiti jos potpisa i barem pokusati promjeniti nesto!!
Nije sve tako crno-bijelo ... Zasto samo trgovci? Ako je nedjelja neradni dan, onda treba ukinuti globalno rad nedjeljom! Neka onda ne radi policija, vatrogasci, hitna pomoc, radio postaje, televizija, vlakovi, tramvaji, autobusi, pekare, crkva, bolnice, kafici, restorani i sve ostalo sto pod "normalno" radi nedjeljom a nitko ne primjecuje jer su svi zapeli za trgovce ...
Treba prekovremeni rad adekvatno platiti i stvar rijesena ...
Gospođo prijecednice,gdje su izborna obečanja,zaboravili ste nas...!?
Pa ne rade samo trgovine vikendima i praznicima. Ja sam primjerice radio badnjak i bozic popodne a staru godinu nocnu. I tako vise manje vec godinama. A radim u proizvodnji.
NE ŽELIM RADITI NEDJELJOM NITI DA MI JE PLATE, ŽELIM BITI SA SVOJOM DJECOM JER SA SLOBODNIM DANOM U SREDINI TJEDNA NE PROVODIM VRIJEME SA SVOJOM OBITELJI.
Kad nemaš slobodan dan kako bi bio sa svojom obitelji,hvala.
Re:
zato što se bez trgovine može,a ovo što ste nabrojali su dežurstva koja su jako dobro plaćena,pekare ne moraju radit i da ne komplicramo jeli u redu da za rad nedjeljom dobijete 30 kn ,neka to bude izbor radnika pa onome ko želi neka se dobro plati ,ali nije u redu da se dopušta da nemate baš niti jednu nedjelju slobodnu.... to je grozno i baca u depresiju
| This discussion has been closed. |