Yoga nije sport!
Kontaktirajte pokretača peticije
Pa bi bilo najbolje da se koristi ispravno
Joga mi je uvelike povećala kvalitetu života. Potpisao sam jer želim pomoći trenerima joge da riješe svoj status.
Slažem se da joga nije sport, ali mi se čini da termin znanost nije dobro odabran. Joga jest skup znanja skupljan tisućljećima, jest mulitidisciplinaran ali mi se čini da riječ znanost implicira nešto drugo (npr. znanstvenici, znanstveni radovi, znanstvena metoda itd.)
U svakom slučaju puno sreće u rješavanju svog statusa!
Re:
Kakav učitelj, takav i komentar. Da asane nisu Hatha yoga je najdebilnija stvar koja se može čuti još od Svetskog dana yoge, kada su hrišćani izjavljivali da yoga ispira mozak.
više je od sporta, više od rekreacije.....mjenja osobu cijelovito;
tijelo i duh.....nabolje......svjedočim tome svakodnevno.....ljudi postaju bolji prakticirajuči jogu....:)))
Yoga je dio hundističkre religije. Svaka poza je oblik klanjanja nekom hinduističkom bogu. Kršćani se ne bi trebali klanjati lažnim bogovima.
| This discussion has been closed. |
Izjednacavanje Yoge sa sportom može biti štetno, Yoga nije sport i nebi se trebala prakticirati kao sport, takvo prakticiranje Yoge moze biti kontraproduktivno. Yoga je tehnologija za podesavanje ljudskog organizma. Ako zelite tjelovjezbu, bavite se nekim sportom a ne Yogom. Ako zelite raditi na sebi; na svjesnosti, uskladjivanju uma i tijela, unutrasnjem miru, duhovnosti, prihvacanju, ljubavi itd itd, onda se upoznajte sa Yogom.