Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)

Gost

/ #278

2015-04-08 08:04

Meni su najbolji oni koji su me nedjeljom pitali ; a gdje ti je žena ? jadna mora raditi i nedjeljom? pa zašto je tako, zar se ne može naći zamjena? A onda poslije mog razgovora u popodnevnim satima moja žena ih vidi kako se prešetavaju po trgovačkom centru, još joj mahnu nasmijani. Kaže žena : "Dođe mi da ih nabijem u ta kolica i izbacim van".  Jer s jedne strane te žale a s druge strane daju poticaj tvom poslodavcu da ima računicu raditi nedjeljom. Sad više ne radi u trgovačkom centru, ali i prije nego je radila a pogotovo sada još više ne pada mi na pamet ići nedjeljom ili praznikom kupovati. 
nedavno je netko pitao (točnije u subotu oko 20h - dan prije Uskrsa) ; radi li Kaufland u Rijeci za Uskrs? (bilo na FB). Ne razumijem te ljude,Kaufland je dan prije Uskrsa radio do 23 sata ako do tada nisu kupili što im treba - ne moraju ni na blagdan. 

Ljudi su uglavnom sebični - žele u svako doba imati što god požele a pri tome zaborave da zbog njihove sebičnosti netko mora raditi biti odvojen od obitelji. Svi bi htjeli i podržavaju neradnu nedjelju trgovaca - a zašto onda umjesto u trgovinu nedjeljom ne odu negdje drugdje. 

I naravno ako se uvede zakon da trgovine ne rade nedjeljom tj. da bude možda nešto u stilu dežurnih trgovina (samo karikiram) opet će se naći oni pametnjakovići koji će se buniti.