Majka ima pravo znati!

Quoted post


Gost

#53 Re: Re:

2014-08-04 20:32

#50: dr. Yoda - Re:  

 Poštovani dr. Yoda,

koliko sam pročitala, gospodin Djeda je napisao da je poučen vlastitim iskustvom, a ja osobno vjerujem da to što je napisao i nije daleko od istine, obzirom da sam i sama nakon incidenta sa dotičnom doktoricom kontaktirala neke odvjetinke i udruge koji su mi savjetovali da ne pokrecem nikakve sudske postupke, jer kažu doktor neće protiv doktora, a mene bi sve to puno koštalo! Stoga čast iznimkama. 

 

Replies

dr. Yoda
Gost

#59 Re: Re: Re:

2014-08-04 21:41:10

#53: - Re: Re:  

 Ponovno svima želim skrenuti pozornost na tekst peticije u kojem je jasno navedeno: "Svi ginekolozi i neonatolozi sisačkog rodilišta još su u ožujku 2012. (PRIJE VIŠE OD DVIJE GODINE!) potpisali i urudžbirali ravnatelju Pritužbu na rad i ponašanje Milice Ikonomove, kojom su željeli potaknuti nadležne institucije (prvenstveno Upravu bolnice) da se ispita opravdanost i stručnost postupanja Milice Ikonomove pri liječenju i zbrinjavanju novorođene djece. Žalile su se i sestre i ostalo osoblje (mnogobrojni dopisi upućeni su također u Upravu bolnice kao i na druge različite instance), te smo obavješteni o brojnim pojedinačnim pritužbama koje su službenim putem proslijeđene u Upravu bolnice i od liječnika i od roditelja novorođenčadi. Svoje mišljenje o potrebi Zakonom o zdravstvenoj zaštiti propisanog stručnog nadzora nad radom doktorice Milice Ikonomove obzirom na pritužbe kolega kao i ostalih radnika te roditelja djece, preporučili su i Hrvatski liječnički sindikat i Radničko vijeće OB Dr. Ivo Pedišić još prije dvije godine. Do danas nema saznanja da su od strane Uprave bolnice poduzete bilo kakve za to Zakonom predviđene mjere."

Nisam napisao da se ne slažem s dosta toga što je napisao Djeda... da, na žalost, kao što sam i napisao, u svakom žitu ima kukolja, ali mislim da nije primjereno govoriti i napadati doktore kao skupinu i zanimanje, ako zbog ničeg drugog, a onda zbog onih iznimaka, za koje ste napisali "Stoga čast iznimkama", a vjerovali ili ne nije ih baš tako malo kao što neki misle (navedeno potvrđuje i tekst peticije koji ste, vjerujem, kao i ja (punim imenom i prezimenom, bez prikrivanja identiteta) potpisali - "SVI ginekolozi... Hrvatski liječnički sindikat i radničko vijeće sisačke bolnice...").

Ne znam kad ste imali negativno iskustvo s navedenom doktoricom, ali broj pacijenata koji je reagirao prije gore navedenih doktora (prije ožujka 2012. godine) može se nabrojiti na prste jedne ruke. Zašto sve gore navedeno nije ozbiljno shvaćeno i zašto nije bilo reakcije nadležnih i odgovornih, to je već drugo pitanje, možda i ono ključno i suštinsko.