Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)

Quoted post


Gost

#76

2015-04-07 07:04

Ne slazem se sa radom nedjeljom i praznicima jer radnik nije posteno placen za taj rad i uostalom zasto uopce raditi te dane sve se moze kupiti i dan ranije za nedjelju.Da znamo da trgovina ne radi nedjeljom kupili bi kruh dan ranije i nitko ne bi umro od "starog kruha",a ovako znamo da trgovina,pekara rade pa kupimo svjezi kruh,sve se da organizirati to je sve stvar navike.

Replies


Gost

#859 Re:

2015-08-07 04:06:02

#76: -  

 Sjećam se kada smo kruh mlijeko i sve namirnice kupovali samo subotom do 12 sati a tada baš i nije svaka kuća imala hladnjake pa se snalazilo sa spuštanjem lako pokvarljivih stvari u bunare ili podume.

danas kada imamo sve postajemo bezobrazno prokleti, nemožemo jesti kruh od jutros , za večeru mora biti svježe pečen.

sjetili smo se da nam bš u nedjelju ujutro nedostaje salata ili papar, ah da centri rade, usput ću malo prošetati popiti kavu sa prijateljicom, nismo se dugo vidjele. Divan nedjeljni dan, Zar ne....

A sada ona druga strana:

ta ista djelatnica koja nas poslužuje na nedjelju i blagdane, ostavila kod kuće, malu djecu, skuhala ručak sinoć jer danas je tu za nas. suprug je sa djecom glumi mamu i postavlj se kao autoritet tate, priprema za sutra odjeću obuću za djecu suprugu i sebe, 

jer sutra je za sve radni dan.

A gdje je da ne pričamo, odgovornost prema obitelji, Šetnja sa mamom i tatom kroz park, gdje ljubav, gdje je obitelj.

Svakako san protiv rada nedjeljom i praznikom. I ti djelatnici imaju obitelj, imaju za koga ostati kod kuće, imaju se sa kim prošetati po parku, imaju i prijatelje koje nisu vidjeli godinama, a ne tjednima..... sve zbog rada nedjeljama i blagdanima.

Ivo

#1919 Re:

2016-09-23 04:12:35

#76: -  

 Vrijeme je da se u Hrvatskoj ukine rad nedjeljom i praznicima. Žao  mi je majki i očeva koji nisu u svojoj obitelji. A tek pred blagdane,većina tvrtki radi skraceno a trgovine do kasno popodne.  Kad bi  šefovi i gazde raditi tada,prvi bi se borili da taj dan bude neradni. Po držimo ovu peticiju.