Park za pse Jarunska livada

Quoted post


Gost

#1

2016-03-26 13:00

Naime, ova peticija je vračanje livade u prijašnje stanje , kada je navedena površina bila dozvoljena za dovođenje pasa i puštanje istih na igru bez povodca.

Navedeni prostor je travnata površina, te se postojeća površina ne koristi kao uređeni park, a dosta je velika cca 1,5 ha, što je dovoljno za neometan boravak veceg broja pasa.

Navedena površina je prema prostornom plana planirana za izgradnju produžetka Jarunske ulice i do nedavno se koristila kao prostor za pseću livadu. Postoji ograda, a samo je jednim dijelom nema, jer je uklonjena.

Iz tog razloga potpisujem ovu peticiju u kojoj se moli vračanje livade za pse, što ne iziskuje nikakvu investiciju, eventualni minimalni financijski trošak za postavljanje lagane ograde na južnoj strani prema SRC Jarun (a i to nije nužno, jer ljubitelji pasa su spremni donirati).

Ovo je nužno potrebno, kako bi velik broj građana sa psima (ima ih sve više)  koji žive na ovom prostoru, a i šire , dobili priliku da na nekom službeno dozvoljenom prostoru mogu pustiti svoje ljubimce bez povodca da se istrčaju, a da pri tom ne smetaju ostalima koji ih nemaju ili im nije drago susresti se sa njima.

Lokacija vračanja  do sada dozvoljenog prostora za istrčavaje i šetanje pasa bez povodca vidljiva je na niže označenom grafičkom prikazu.

Replies

Šnaucer

#24 Re:

2016-03-29 19:50:51

#1: -  

 Imao sam patuljastog šnaucera Neru do prije godinu i pol. Imao je slabo srce. Šetali smo na Jarunu i naišao je Haski koji nije bio na uzici. Napao je Neru ali sam ga ja spriječio , a pas me uspio srušiti. Nero nikada nije vidio da je mene napao drugi pas i od straha i šoka mu je otkazalo srce. Umro je nekoliko minuta poslije. Izgubio sam prijatelja kojeg nisam još prežalio. Volim pse ali nikako nisam za to da idu bez uzice. Nekoliko sekundi i dogodi se tragedija...