Park za pse Jarunska livada

Kvartovi Jarun, Vrbani, Prečko, Rudeš, Srednjaci... nemaju adekvatan park za pse. Do unazad nekoliko godina na jarunskoj livadi u SRC-u Jarun (na prostoru desno od ulaza Hrgovići) bio je veliki ograđen prostor za pse s postavljenim kantama za izmet i spravama.

Prije nekoliko godina za vrijeme Proslave Dana OS RH  je MORH izložio svoja vozila te je ograda maknuta, međutim nije ponovno postavljena/vraćena. Jedini park za pse u blizini je onaj na Vrbanima koji je neadekvatan kako za malene pse koji mogu izaći između dasaka koje su stavljene kao ograda (na mjestu gdje nedostaje živica i na ulaz u taj park), tako i za velike koji bez problema mogu preskočiti ogradu, a kada padne kiša sve je natopljeno vodom i pun je velikih rupa na kojima se psi mogu ozlijediti. Park nije niti primjerene veličine s obzirom na broj kvartova/pasa u blizini.

Cilj ove peticije je da se livadi kod ulaza u Jarun (između ulaza Hrgovići i ulice Hrvatskog sokola) dodijeli status javne površine na kojoj je dozvoljeno šetati kućne ljubimce bez povodca (u skladu s "Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama grada Zagreba", Članak 15.) i, ukoliko je to potrebno, za vraćanje dijela ograde koja je uklonjena. 

Ova peticija je za vraćanje livade u prijašnje stanje, kada je navedena površina bila dozvoljena za dovođenje pasa i puštanje istih na igru bez povodca.

Navedeni prostor je travnata površina, te se postojeća površina ne koristi kao uređeni park, a dovoljno je velika za neometan boravak veceg broja pasa.

Navedena površina je prema prostornom planu planirana za izgradnju produžetka Jarunske ulice i donedavno se koristila kao prostor za pseću livadu. Postoji ograda, a samo je jednim dijelom nema, jer je uklonjena.

Iz tog razloga pokrećemo ovu peticiju u kojoj molimo vraćanje livade za pse, što ne iziskuje nikakvu investiciju.

Potvrda svega prethodno navedenog i dokaza da na tom području kronično nedostaje psećih parkova je članak Večernjeg lista:

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/stanovnica-knezije-zwlimo-park-za-nase-pse-1071152

Naši lajavci zaslužuju svoj park. :-)

Lokacija prostora na kojem je bilo dozvoljeno istrčavaje i šetanje pasa bez povodca vidljiva je na niže označenom grafičkom prikazu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peticija je do sada prikupila preko 800 potpisa i preko 50 komentara podrške te bi željeli ovim putem zahvaliti svima na svakom glasu, podijeli i podršci, a posebno gospodinu Tomislavu Stojaku, kao vlasniku psa i gradskog zastupnika, što nas je podržao i bio uz nas svo ovo vrijeme te što je svojim angažmanom uvelike pridonio da se livada dodijeli psima.

Na 38. sjednici Gradske skupštine, PRIHVAĆEN JE (uz amadman) Prijedlog odluke o dopuni Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.

Cjelokupnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici:
http://web.zagreb.hr/Sjednice/2013/sjednice_skupstine_2013.nsf/PW_CP?OpenForm&ParentUNID=613910F1CC45D75AC1257F93003004BETARGET%3D%22_top%22

Ova će je objavljena u Službenom glasniku Grada Zagreba, a stupa na snagu 1. kolovoza 2016.

http://www1.zagreb.hr/slglasnik/index.html#/akt?godina=2016&broj=060&akt=E73BF06C31251FD8C1257FA7005ABF05

Veselimo se bezbrižnom druženju na livadi koja će biti uvrštena kao 71. javna površina u Zagrebu gdje se psi mogu kretati bez povodca, uz nadzor posjednika.

 


kristina bertović    Kontaktirajte pokretača peticije
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )