II. Gimnazija

Poštovani,

Odmah na početku se želimo ispričati i zamoliti Vas za razumijevanje. Ova peticija nije pisana profesionalno ni po pravilima, ali Vas molimo da je uvažite. Mi kao đaci, gimnazijalci koji će se za koju godinu spremati za državnu maturu, Vas molimo da s razumijevanjem porčitate problem na koji Vas želimo upozoriti. Još jednom ističemo kako ova peticija nije rezultat nikakvih ,,đačkih nepodopština'' nego ozbiljan problem učenika i roditelja cijele gimnazije. Odvažili smo se na ovaj potez jer već više od 9 mjesec ove školske godine i predhodnih isto trpimo nešto što nije u redu i što više ne možemo. Kako se približava kraj školske godine postajemo sve ogorčeniji i osjećamo kako treba nešto poduzeti i uzeti stvari u ruke. 
Problem na koji Vam želimo ukazati je način rada II. Gimnazije u Splitu. Štoviše, program i pristup učenicima je jako loš što često opravdava naziv:,,najgora gimnazija.'' Osim sveopčeg lošeg rada i pristupa škole porblem još prestvljaju načini rada pojedinih profesora. Naime, pristup učenicima i rad na satu profesorice latinskog jezik Lade Krvavice je tijekom godina jako praćen brojnim peticijama i pritužbima. Brojem sati u nastavnoj godini jako je zastupljen predmet u gimnazijskom obrazovanju. Mrtvi jezik, ali u kulturi, zdravstu i obrazovanju živ. Iz tih razloga ne bi smio biti zanemaren i omalovažen, posebno u srednjoj školi s gimnazijskim programom rada kakva je i naša. Nesvjesnim, nestručnim i ponekad čak i agresivnim radom već spomenute profesorice se upravo to događa. Smatramo kako kroz ,,rad'' profesorice Krvavice ne dobivamo potrebno znanje jer gotovo cijelo gradivo moramo obraditi i naučiti sami. Stvar koja nas najviše muči je to što nas profesorica prilikom usmenog provjeravanja znanja ispituje dulje nego što je propisano na temelju članka 72. stavka 9. zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama  (dulje od 10 minuta, a nekada gotovo cijeli sat). Demotivira nas time što bez obzira na to što smo sami obradili većinu lekcija i naučili sve što piše u udžbeniku ne dobijemo čak ni ocjenu dovoljan (2). Osim toga, profesorica Krvavica, ocjene koje daje ne čita i ne obrazlaže javno i vrlo često ih ne upisuje u razredu nego nakon nekoliko dana ili više tjedana ocjene se pojave u dnevniku. Nadalje, profesorica ne dopušta učenicima odlazak na WC ni kad im je stvarno potreba. To na našu štetu nije sve. Profesorica Lada nam zamjera izostanke čak i kada smo uistinu bolesni i naši izostanci su apsolutno opravdani te nam zbog toga prijeti manjom ocjenom ili popravnim radom. Prof, Lada Krvavica nije jedina s istim ovakvim propustima u radu. Neki od profesora koje rade iste ovakve propuste su prof: Milana Dučina(fizika).Prekršenih pravila ima jako mnogo i spremni smo na otvoreno suradnju. Ovo je prvi korak ali i posljednja nada.
Nadamo se da ćemo biti ozbiljno shvaćeni i ozbiljnim promjenama. Pojedini đaci pocinju spominjati samoubojstva jer ovo izlazi izvan dohvata ruku. Svakim danom ih ima sve više koji si žele oduzeti život baš zbog već navedenih problema... Teško je išta tražiti, ali promjene su znatno potrebne. Prvotni cilj ove Peticije je SMJENA LADE KRAVAVICE. Smatramo kako bi u školi bila potrebna i inspekcijska provjera pojedinih profesora i pedagoga kako bi se problemi sanirali i eventualno izbjegle fatalne katastrofe!! 

Zapamtite mi ovako više ne možemo

S poštovanjem,

Gimnazijalci. 


Učenici druge jezične gimnazije Split    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Učenici druge jezične gimnazije Split moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...