SAČUVAJMO ZELENILO KAJZERICE ZA BUDUĆE GENERACIJE

INICIJATIVA STANOVNIKA KAJZERICE na temu prodaje preostalih zemljišnih parcela u vlasništvu Grada Zagreba trećoj strani - zainteresiranom kupcu i potencijalnom privatnom investitoru

 

KAJZERICA – ZAHTJEV ZA OČUVANJEM PREOSTALIH SLOBODNIH GRADSKIH PARCELA I NJIHOVIM UREĐENJEM U ZELENE POVRŠINE  

Upućujemo zahtjev stanovnika Kajzerice za očuvanjem preostalih, neizgrađenih gradskih parcela u naselju Kajzerica i njihovim uređenjem u zelene površine. Stanovnici Kajzerice svakodnevno svjedoče problemima vezanim uz stambenu preizgrađenost naselja, kao što su minimalna udaljenost između stambenih objekata, neadekvatne prometnice, nedostatak pločnika, nedostatak zelenih površina.

S obzirom na životne ugroze koje proživljavamo u posljednje vrijeme (COVID-19 pandemija, potres) i na sve lošiju kvalitetu zraka, smatramo da je od životne važnosti očuvati i urediti što više zelenih površina (prostor za evakuaciju, čist zrak, utjecaj zelenih površina na kvalitetu življenja).

Stoga zahtjevamo od svih gradskih ureda i službi da poduzmu sve moguće radnje iz djelokruga svoje nadležnosti kako bi se odmah obustavila prodaja bilo koje od preostalih zemljišnih parcela u vlasništvu Grada Zagreba na području Katastarske općine Klara, na području omeđenog Ulicama Ž. Dolinara - R. Cimermana - Rogićeva.

ZAHTJEVAMO:

  1. Da se odmah obustavi prodaja katastarskih čestica 326, 386, 183/44, 594/22 i 3456/11 Katastarske općine Klara
  2. Da se čim prije, a najkasnije u proljeće 2021. godine, katastarske čestice 326, 386 i 183/44 uz minimalna ulaganja preurede u koristive zelene površine, uz sadnju drveća i zelenog raslinja, a da se čestice 594/22 i 3456/11 stave u društveno korisnu namjenu

Prodaja preostalih gradskih površina u naselju Kajzerica, izravno je protivna osnovnim životnim interesima stanovnika Kajzerice, kao i strategijskom interesu Grada Zagreba na svom putu za titulu Europske zelene prijestolnice.

Spremni smo boriti se svim sredstvima za očuvanje  preostalih zelenih površina na NAŠOJ Kajzerici!   

 

Kč.183-44_.jpgKČ.326_.jpgKČ.386_.jpg


INICIJATIVA STANOVNIKA KAJZERICE    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize INICIJATIVA STANOVNIKA KAJZERICE to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...