Inicijativa "Hektar zemlje svakoj hrvatskoj obitelji"

Saboru i Vladi  Republike Hrvatske  

Mi, potpisatelji ove peticije, građani i građanke Republike Hrvatske upućujemo zahtjev Saboru i Vladi  Republike Hrvatske da donesu odluku o stupanju na snagu zakonske uredbe "Hektar zemlje svakoj obitelji", kojom se rješavaju problemi siromaštva, nezaposlenosti, kriminala, pada nataliteta, rasta stope razvoda, rasta uvoza prehrambenih proizvoda, tj. negativne bilance odnosa uvoza i izvoza, zagađenja okoline, propadanja ruralnih područja, propadanja i neiskoristivosti plodne zemlje te kojom se ostvaruje blagostanje zemlje i njenih stanovnika.  

Pozivamo vladu da u sklopu dugoročne strategije održivog razvoja i modernizacije sistema uvede sljedeću uredbu:  

Dekret kojim se svakoj obitelji daje na trajno raspolaganje hektar (ili dva jutra=1,15 ha) plodnog zemljišta u državnom vlasništvu, s građevinskom dozvolom i pravom nasljeđivanja, a bez prava prodaje i dugoročnog iznajmljivanja, uz oslobođenje poreza na zemlju i sve što se od tog zemljišta privredi. Time se postojećim privatnim, obiteljskim zakupcima obustavlja zakup i ustupa vlasništvo. Površine u vlasništvu države oko kojih se vode pravni sporovi povrata zemljišta imaju se time povratiti - hektar po obitelji.

Ovom se uredbom daje direktna odgovornost svakoj obitelji da potpuno skrbi za sebe i da svoj dio domovine oplođuje i od njega napravi mali raj na zemlji, umjesto da to očekuje od drugih, uključujući i od vlade. Kad svaka obitelj napravi od svog hektara zemlje mali raj na zemlji, uz mnogobrojno takvih malih rajeva cijela će se država pretvoriti u raj na zemlji.

Zahtjevamo od Vlade/Sabora da uvedbe zakonsku uredbu "Hektar zemlje svakoj obitelji" koja je detaljno opisana u inicijativi portala Životne škole: https://www.zivotna-skola.eu/projekti/reforma.html


Talidari i Životna škola    Kontaktirajte pokretača peticije