Inicijativa za noćne linije u Splitu!

Split je 2. najveći grad u Hrvatskoj. Grad 20tak srednjih škola, 12 fakulteta, nekoliko učeničkih i studentskih domova. Grad prepun mladih, srednjoškolaca i studenata, a ljeti i ogromnog broja turista.

No međutim taj isti, Grad Split želi graditi brand "velikog turističkog središta" koje bi ljeti, za sezone - baš kao i zimi, imalo samo dvije noćne linije i to petkom i subotom.

U tome splitska mladost vidi apsurd! Svi mi znamo što ljeto znači za ovaj grad, i kakav je to ovdje noćni život ljeti. Svakodnevni gradski šušur, i zabavni programi... No nažalost nemaju svi priliku upoznati splitski noćni život u cjelosti.

Zašto? Iz jednostavnog razloga što za većinu tih mladih (sve one koji nemaju vlastitog prijevoznog sredstva, ili novca za preskupe taxije) zabava traje do 23:30 - kada polazi zadnji autobus. I tako svakim radnim danom, osim petkom i subotom, pa čak i nedjeljom.

Logično je da se više izlazi ljeti, i to poglavito u kasnijim večernji satima, a manje zimi - no isti broj autobusnih noćnih linija i zimi i ljeti - u gradu koji želi biti jako turističko središte je naprosto - smiješno!

Mladi hrvatski liberali stoga smatraju NUŽNIM za ovaj grad, i mlade ovoga grada da se uvede svakodnevna ljetna noćna linija! Time "izvlačimo" ljude iz kuća, pružamo im više zabave, pravimo veći šušur u gradu, time direktno šaljemo turistima sliku Splita kao "grada koji ljeti ne spava"! A na koncu, logično je da time stimuliramo potrošnju od strane turista, ali i domaćih!

S time pozivamo sve, MLADE i stare, srednjoškolce, studente, i njihove roditelje! Vijeća učenika, Studentske zborove, udruge mladih i stranačke mladeži, ugostitelje, predstavnike Turističke zajednice i sve ostale koji rade na boljitku ovoga grada da zajedno PODRŽE OVU INICIJATIVU, i daju mladima da guštaju barem ljeti!


Mladi HSLS-a Split (mhl Split)    Kontaktirajte pokretača peticije