Inicijativa za postavljanje biste Vlade Gotovca u Rimu

Predmet:

Inicijativa upućena Gradu Rimu i gradonačelnici Grada Rima za postavljanje biste Vlade Gotovca u parku Villa Borghese


Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu i Veleposlanik Damira Grubiša, slobodni su Vam uputiti ovaj dopis kojim molimo za potporu inicijative.
Naime, u povodu obilježavanja 25. godišnjice neovisnosti Hrvatske, u godini kulturne suradnje Italije i Hrvatske, u Italiji smo već pokrenuli inicijativu postavljanja spomenika u parku Villa Borgese.
Naime, u srcu grada Rima, u prekrasnom parku Ville Borghese, postavljeni su spomenici brojnim povijesnim osobama iz raznih dijelova svijeta, koje su za života svojim radom i djelom obogatile i ostavile trag i u Italiji. Na tom tragu, smatramo da uz Petra Petrovića Njegoša, Enrica Totija, Josea de San Martina, Alexandra Puškina, ... i naš Vlado Gotovac zaslužuje tu čast.

U Italiji je skupljeno više od 200 potpisa eminentnih znanstvenika, kulturnih djelatnika, liječnika, političara, ...

U Hrvatskoj su Inicijativu, proteklih dana ,svojim potpisima poduprle brojne osobe iz javnog, kulturnog, političkog i znanstvenog života.

Inicijativi su se pridružili , uz brojne građane, i europarlamentarci iz Hrvatske.

Toplo se nadamo da ćemo i Vašim potpisom biti bliže realizaciji ovog projekta, vrlo bitnog za našu Hrvatsku.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Robert Lovric to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...