PETICIJA - NE kamenolomu u Siljevcu: Potpiši peticiju protiv otvaranja kamenoloma na obroncima Ivanščice i nedaleko vodozaštitnog područja.

D7627549-8AF3-45E3-8466-8324457DF014.png

Potpišite ovu peticiju kojom se zahtjeva obustava svih poduzetih radnji za otvaranje "Kamenoloma" na predjelu Siljevec na obroncima Ivanščice. Na tom su istražnom prostoru tehničko-građevinskog kamena, sukladno zakonom propisanoj proceduri, odobreni istražni radovi na istraživanju mineralne sirovine. Nakon provedbe istražnih radova, zainteresirani rudarski gospodarski subjekt dužan je provesti zakonsku proceduru vezanu uz zaštitu okoliša i prostornog uređenja, koje su preduvjet za određivanje moguće eksploatacije mineralne sirovina. Eksploatacija je moguća isključivo nakon izrade Studije utjecaja na okoliš, dobivene Lokacijske dozvole i potpisanog Ugovora o koncesiji.

Stoga, zahtijevamo da se odmah obustave sve do sada poduzete radnje, izvan snage stavi Rješenje o odobrenju za istraživanje mineralnih sirovina koje je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja izdalo 7. lipnja 2021. godine, te eventualno do sada prostor devastiran istražnim radnjama "vrati u prvobitno stanje".

Podsjetit ćemo, Siljevec se nalazi na obroncima Ivanščice i na administrativnom području Općine Budinščina, no prijevoz cjelokupne buduće eksploatirane količine kamena prevozio bi se novom "šumskom prometnicom" preko predjela Stara Željeznica prema Pokojcu, a to je prostor gdje se nalazi i vodozaštitno područje.

Uz to, samo mjesto eksploatacije kamena nalazi se nadomak posljednjih kuća u naselju Ivanečka Željeznica na području Varaždinske županije, te je smanjenje kvalitete života tog stanovništva neupitna, kao i smanjena vrijednost njihovih nekretnina.

Zato, potpišite peticiju i spriječite nastavak radnji na otvaranju Kamenoloma na predjelu Siljevec.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Sjeverni.info to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )