Ljuljačke za bebe i djecu u Iveru

Naše Iver naselje predivan je splet sadržaja za sve dobne skupine. No, ono što vidno nedostaje našim najmlađim članovima zajednice, su ljuljačke. Kako one obične, tako i one košare-ljuljačke za bebe. Jedine dvije ljuljačke u blizini nalaze se u velikom parku na zavoju između ulice Bedema ljubavi i Stojana Vučićevića, a djece je jako puno. Također, posebno je mnogo bebica, a nema niti jedne košare-ljuljačke.

Ljuljanje na ljuljačkama i nas odrasle vrlo brzo vraća u djetinjstvo, jer kroz ritmičnost i usklađenost pokreta tijela izrazito opušta i smiruje. U razvoju djece, Ljuljanje stoga ima vrlo važnu ulogu. Pozitivno utječe na njihov motorički razvoj uvelike smanjujući pritisak na cijelu kralježnicu, čime se poboljšavaju položaj djeteta, smanjuje se pritisak na unutarnje organe, poboljšavaju se cirkulacija te se automatski i lakše diše. Ljuljanje se kod djece potiče i razvoj inteligencije, poboljšavaju se koncentracija te se produljuje vrijeme održavanja pozornosti na jednu stvar. Ljuljanje doprinosi i razvoju socijalizaciju i zajedništva, jer najčešće ljuljačke dolaze u paru. To djeci omogućava da nauče kako biti koopeeativnija, bolje surađivati, usklađivati se, sinkronizirani, biti bolji timski igrači te lakše u budućnosti zajedno rješavati probleme.

Ukoliko se slažete samnom, molim Vas, potpišite peticiju, kako bih istu proslijedila u mjesni odbor Sesvetski Kraljevec i gradsku četvrt Sesvete. Omogućio našoj djeci bolji razvoj, prostora za to još ima, naselje se širi, biti će još malih parkova. Pobrinimo se da budu bolje opremljeni.

Hvala Vam. 


Marijana Karapetrić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Marijana Karapetrić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...