Mediji moraju prezentirati gospodarske programe svih strankaPeticija za slobodu medija !Putem medija svi znamo da i HDZ i SDP nemaju gospodarske planove i nakon 25 godina negativnog poslovanja i dalje imaju monopol na televiziji i tiskovinama, iako su im mandati u Saboru RH završili i sada trenutno nitko nema mandat a svi ostali se puštaju na kapaljku ili imaju medijsku blokadu. 

Medijska blokada HTV i TV kuća u vlasništvu čudnovatih vlasnika (NOVA i RTL) povezanih s stranim tajnim službama, ne dopuštaju svim strankama prisustvo u medijima, javne rasprave o sadašnjosti i budućnosti RH nema, HDZ i SDP ne dopuštaju nikome medijski prostor i tim činom dešava se upravo ono o čemu govori svjetski poznati sociolog Colin Crouch, kojeg ćemo citirati. 

"Interesi moćne manjine postali aktivniji od mase običnih ljudi, situacija u kojoj su političke elite naučile manipulirati i upravljati potrebama ljudi; kad izborne kampanje odozgo moraju glasače uvjeravati da odu na glasovanje. U postdemokratskom stanju nema političke diskusije, nema ideologija ni doktrina, a politika se shvaća kao poduzetnička djelatnost podupirana političkim marketingom. Gubi se prostor javne kontrole, a demokracija bez javne kontrole, kao što bi rekao talijanski politolog Norberto Bobbio, pada u polje anonimne moći i carstva opsjena. Građani se za mišljenje pitaju tek svake četiri godine. Demokracija u postmoderno doba sužena je i minimalizirana. Zamjetna je niska razina reprezentacije interesa građana od strane vlada i parlamenata, sve veća sprega stranaka, parlamenata i vlada s globalnim moćnicima kao što su MMF, Svjetska banka, WTO i agencije za procjenu kreditnog rejtinga. Stvara se moćna simbiotička interesna struktura „neoliberalnog konsenzusa“, s naznakama napetosti i sukoba demokracije i kapitalizma. Reakcija na postdemokratsko stanje osjećaj je razočarenja građana i njihove nemoći da utječu na promjene. "

Mojim potpisom tražim da moji službenici osiguraju pred izbore svim strankama 1 sata programa u kojem će stranke govoriti o ekonomskoj sadašnjosti i budućnosti RH.

Mojim potpisom tražim da Vlada RH i Agencija za elektroničke medije (AEM) omoguće svakoj stranci koja želi prezentirati svoj gospodarski program termin od 1 sata na HTV. 

Mojim potpisom tražim četverosatnu emisiju na HTV 1 u kojoj će se odvijati javna rasprava o gospodarskom i ekonomskom stanju i budućnosti Hrvatske, u kojoj smiju sudjelovati sve stranke koje žele učestvovati u raspravama o ekonomskoj budućnosti RH !

Predjednik koordinacije

mr.sci. Karino Hromin Sturm 

predsjednik stranke POKRET ZAJEDNO 
osnivač pokreta NE U EU 
član Znanstvenog društva ekonomista Z D E 
autor "Strategije razvoja Republike Hrvatske" 
autor "Političke Biblije"mr.sci. Karino Hromin Sturm    Kontaktirajte pokretača peticije