Nadoknada travanjskog roka

Poštovane i drage kolegice i kolege,


nastavno na primjedbe koje ste pisali i prijedloge koje ste dali, izradili smo peticiju koja će biti upućena upravi Pravnog fakulteta. Prije svega želimo reći kako cilj ove inicijative nije biti agresivan već na korektan i primjeren način ukazati na postojeće nezadovoljstvo i probleme koji nas muče u nadi da će uprava našeg Fakulteta čuti glas svih nas i pronaći rješenja koja će nam pomoći da uspješno prebrodimo ovu izvanrednu situaciju. Kako smo već naveli, važno je da se uključi što veći broj studenata da bi ova inicijativa bila ozbiljno shvaćena te da se skupi što veći broj potpisa u što kraćem roku jer je ljetni ispitni rok uskoro počinje. Stoga vas molimo da, ukoliko želite i podržavate ove promjene potpišete peticiju te da ju proslijedite dalje ostalim kolegama.
Peticija sadrži tri zahtjeva:

1. Nadoknada neodržanog travanjskog ispitnog roka najkasnije do kolovoza 2020. godine.

2. Smanjivanje bodovnog praga na 36 ECTS bodova za upis na višu godinu u akademskoj godini 2020/2021. 

3. Što hitnije očitovanje uprave Pravnog fakulteta i donošenje odluke o prethodne dvije točke. 
OBRAZLOŽENJE:

1. Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa izvanredni ispitni rok previđen za travanj nije održan. U situaciji kada polaganje ispita sa više godine nije dozvoljeno ako nisu položeni svi ispiti sa prethodne godine, izostanak svakog pojedinog ispitnog roka je veliki gubitak za studente. Stoga naglašavamo važnost da se travanjski rok nadoknadi najkasnije do kolovoza 2020. godine kako bi studenti mogli što skorije ispuniti svoje fakultetske obveze. Nadoknada izvanrednog roka prije jeseni posebno je važna i za studente koji su pri kraju studiranja ali ih do diplome dijeli jedan ili dva ispita. U ovom slučaju bi imali priliku položiti preostale ispite i završiti studij ne čekajući jesenski ispitni rok.

2. Zbog izostanka redovite (neposredne) nastave u ljetnom semestru savladavanje predmetnih gradiva, a time i uspješno polaganje ispita je uvelike otežano. Stoga smatramo da je potrebno bodovni prag za upis na višu godinu smanjiti na 36 ECTS bodova za razliku od dosadašnjih 42 ECTS bodova.

3. Očitovanje i odluku o prethodno navedenom potrebno je donijeti što hitnije s obzirom da ljetni ispitni rok uskoro započinje te je potrebno pravovremeno obavijestiti studente o terminu nadoknade travanjskog roka kako bi mogli na vrijeme organizirati svoje učenje i raspored polaganja ispita. 

S poštovanjem, 

Studentski zbor Pravnog fakulteta u Splitu10364022_1018909048123883_7336700974553751773_n.jpg


Studentski zbor Pravnog fakulteta u Splitu    Kontaktirajte pokretača peticije