Ne cjelodnevnoj školi!!

Mi, roditelji, izričito se protivimo uvođenju cjelodnevne škole za našu djecu, učenike OŠ Dragutina Lermana, Brestovac. Školski odbor donio je odluku o prijavi ustanove na Javni poziv za sudjelovanje u eksperimentalnom programu Osnovna škola kao cjelodnevna škola bez suglasnosti nas, roditelja.

 

Suradnja škole i roditelja uvijek je bila najbolji temelj na kojem su odrastale generacije. U demokratskom društvu nije prihvatljivo samovoljno odlučivanje nekolicine ljudi jer roditelji moraju imati pravo odabira za svoju djecu, a ne biti dovedeni pred gotov čin. Naša djeca razlog su postojanja ove škole, bez njih ona ne bi niti postojala te im se ne može samo tako dekretom nametnuti cjelodnevni boravak u ustanovi.

 

Uopće nije zdravo sate i sate provoditi pasivno sjedeći, na neprilagođenim drvenim, tvrdim stolicama. Djeci je potrebno kretanje i igra, a to im se ovim još više uskraćuje. Veći dio školske godine vremenski uvjeti ne dopuštaju izlazak van iz škole, a školska dvorana nije dovoljna da svoj djeci istovremeno pruži prostor za sportske aktivnosti. Znači, osuđeni su na četiri zida i sjedenje.

 

 Zbog njihovog dobra i dobra učitelja izričito tražimo da škola povuče neprihvatljivu odluku, prekine proces i uvaži demokratsku proceduru koja je zaobiđena, te omogući svim roditeljima aktivno sudjelovanje u donošenju odluke koja može imati dugoročne posljedice na živote naše djece i naših obitelji.

 

  • Znamo da je za djecu bitno imati slobodno vrijeme, biti vani na zraku, baviti se sportom i drugim aktivnostima, te da imaju vremena za obitelj i prijatelje. Ovo je zadiranje u naše privatno vrijeme. 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Josip Begić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...