NE cjelodnevnoj nastavi u Osnovnoj školi Cestica!!!

1. VAŽNO!! Na mailu potvrdite potpis!!

Postoje različiti nedostaci cjelodnevne nastave u školama. 

Jedan od najčešćih nedostataka je nedostatak vremena za obiteljske aktivnosti. Djeca koja su cijeli dan u školi, imaju manje slobodnog vremena za provedbu sa svojim obiteljima, te se mogu osjećati emotivno udaljenima od svojih najbližih. 

Drugi nedostatak su umor i nedostatak koncentracije. Ljudski mozak nije dizajniran da se dugo drži u fokusu na istim stvarima u dugim intervalima, pa cjelodnevna nastava može dovesti do umora, iscrpljenosti i nedostatka koncentracije. 

Također, cjelodnevna nastava može utjecati na kreativnost i stvaralaštvo kod djece. Dugotrajno sjedenje i pasivno slušanje nastavnika bez prilike za interakciju može dovesti do smanjenja kreativnosti i motivacije za učenje. 

Naposljetku, postoji rizik od preopterećenja kod djece koja već imaju puno obaveza izvan škole. Puno vremena provedenog u školi može dovesti do nedostatka mogućnosti za spavanje, odmaranje i upravljanje vremenom za druge aktivnosti izvan škole. 

 

Manjak vremena za hobije može biti ozbiljan problem, pogotovo u slučaju djece koja su u školi većinu dana. Osim što su hobiji važni za razvoj kreativnosti, osobnosti i interesa, prepuštanje hobijima i aktivnostima koje su izvan obrazovnog sustava može biti ključno za dobrobit vašeg djeteta. 

 

Trenutno je taj program u fazi eksperimenta, za koji škola koja se javi, dobiva 300 000 eura. Za sad bi sudjelovali 1. i 5. razredi osnovne škole, a kroz neko vrijeme bi se "eksperiment" proširio na svih osam razreda. Možda Vaše dijete ove godine ne ulazi u eksperiment ali već iduće sigurno hoće. Stoga Vas molim ako Vam je stalo do Vaše djece potpišite ovu peticiju za NE cjelodnevnoj nastavi u Osnovnoj školi Cestica.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Dalibor Hutinski to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...