NE cjelodnevnoj nastavi u Osnovnoj školi Cestica!!!

1. VAŽNO!! Na mailu potvrdite potpis!!

Postoje različiti nedostaci cjelodnevne nastave u školama. 

Jedan od najčešćih nedostataka je nedostatak vremena za obiteljske aktivnosti. Djeca koja su cijeli dan u školi, imaju manje slobodnog vremena za provedbu sa svojim obiteljima, te se mogu osjećati emotivno udaljenima od svojih najbližih. 

Drugi nedostatak su umor i nedostatak koncentracije. Ljudski mozak nije dizajniran da se dugo drži u fokusu na istim stvarima u dugim intervalima, pa cjelodnevna nastava može dovesti do umora, iscrpljenosti i nedostatka koncentracije. 

Također, cjelodnevna nastava može utjecati na kreativnost i stvaralaštvo kod djece. Dugotrajno sjedenje i pasivno slušanje nastavnika bez prilike za interakciju može dovesti do smanjenja kreativnosti i motivacije za učenje. 

Naposljetku, postoji rizik od preopterećenja kod djece koja već imaju puno obaveza izvan škole. Puno vremena provedenog u školi može dovesti do nedostatka mogućnosti za spavanje, odmaranje i upravljanje vremenom za druge aktivnosti izvan škole. 

 

Manjak vremena za hobije može biti ozbiljan problem, pogotovo u slučaju djece koja su u školi većinu dana. Osim što su hobiji važni za razvoj kreativnosti, osobnosti i interesa, prepuštanje hobijima i aktivnostima koje su izvan obrazovnog sustava može biti ključno za dobrobit vašeg djeteta. 

 

Trenutno je taj program u fazi eksperimenta, za koji škola koja se javi, dobiva 300 000 eura. Za sad bi sudjelovali 1. i 5. razredi osnovne škole, a kroz neko vrijeme bi se "eksperiment" proširio na svih osam razreda. Možda Vaše dijete ove godine ne ulazi u eksperiment ali već iduće sigurno hoće. Stoga Vas molim ako Vam je stalo do Vaše djece potpišite ovu peticiju za NE cjelodnevnoj nastavi u Osnovnoj školi Cestica.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I accept that Dalibor Hutinski will be able to see all the information I provide on this form.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.


I give consent to process the information I provide on this form for the following purposes:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...