NE DIRAJTE MI HIPODROM

 Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno je najavio gradnju 'zagrebačkog Manhattana' na prostoru koji se proteže od Jadranskog mosta na zapadu, rijeke Save na sjeveru, Velesajma na jugu te prostora između zgrade Ine i Mosta slobode na istoku.

 

Zagrebački arhitekti usprotivili su se predloženom projektu ističući kako on nije u skladu ni s Prostornim planom uređenja ni s Generalnim urbanističkim planom, na što su u otvorenom pismu upozorili zagrebačkoga gradonačelnika. 

"Dobili smo poruku – otiđite i ne vraćajte se.To nije u redu, po Zakonu o sportu prvo nam se mora osigurati alternativno mjesto. to je nevjerojatno, to se nije dogodilo nijednom sportu', poručuje Brezić, dodavši da bi htjeli ostati na Hipodromu jer je to idealno mjesto za bavljenje konjičkim sportom. "

2008. godine Gradonačelnik je izjavio :

 MOGU ARHITEKTI RISATI KAJ HOĆE, pobijedit će ONAJ PROJEKT koji NE BUDE DIRAO NIJEDAN KVADRATNI CENTIMETAR HIPODROMA . Dok sam JA GRADONAČELNIK , PROSTOR SE HIPODROMA NEĆE DIRATI "

Taj isti Hipodrom je jedan od najboljih u Europi po načinu izgradnje i mjerilima u kojima je izgrađen.

U Zakonu o sportu postoji članak 68. u kojem se navodi kako se sportski objekt ne može ukloniti i prenamijeniti ako se ne omogući adekvatna zamjena.

Isto tako u tom Zakonu stoji da izgradnja novog sportskog objekta takve vrste iziskuje puno dozvola i propisanih standarda, što je nemoguće ispoštovati u tako kratkom roku koji je određen za izmještanju. 

Građani grada Zagreba se protive izmještanju tog važnog sportskog objekata čime ujedno gube još jednu zelenu oazu u gradu. Zagrebački Hipodrom je jedan od najkvalitetnijih sportskih terena takve vrste u Europi i jedna od zadnjih zelenih oaza na prostoru Novog Zagreba. Ovom peticijom ujedno želimo ukazati Gradonačelniku da je krajnje vrijeme da počne poštivati struku i građane od čijih novaca živi te da stane s devastacijom našeg Grada. 

Peticija će se uputiti na:

Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb zapad 

Skupština Grada Zagreba 

Gradski ured za graditeljstvo 

Gradski ured za prostorno uređenje 

Gradonačelnik Milan Bandić

 


Gordana Pasanec (Zagreb te zove, Zeleni odred-forum braniteljske udruge Vidra, Udruga građana Siget    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Gordana Pasanec (Zagreb te zove, Zeleni odred-forum braniteljske udruge Vidra, Udruga građana Siget moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo javno prikazivati vaš telefonski broj online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...