Ne želimo cjelodnevnu školu!

Roditelji učenika OŠ "Mladost" Jakšić ne slažu se s odlukom Školskog odbora do koje je došlo bezobzirnim ignoriranjem volje većine roditelja i većine učitelja, a kojom se Škola prijavljuje na Javni poziv za sudjelovanje u eksperimentalnom programu Osnovna škola kao cjelodnevna škola - Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja.

Smatramo kako je škola samo jedan od odgojnih čimbenika i stoga se protivimo ideji da ona bude cjelodnevna, pogotovo da to bude nametnuto na ovakav način, bez da se u obzir uzme mišljenje većine roditelja.

Kako u obzir nije uzeto ni mišljenje većine učitelja Škole, s pravom se brinemo kako će učitelji, koji moraju provoditi nešto protivno svojoj volji, a njihovo obrazovanje im je dalo kompetencije na temelju kojih su zauzeli stav protivan ovakvoj cjelodnevnoj nastavi, utjecati na našu djecu.

Nismo protiv napretka obrazovnog sustava i promjena, ali želimo jasne programe, želimo konkretne odgovore na pitanja i želimo da se te promjene ne guraju voljom pojedinaca, nego onako kako dolikuje demokratskom društvu.

Ovom peticijom izražavamo svoj stav, jer su nam onemogućeni drugi načini izražavanja istog.

Ne želimo cjelodnevnu školu.

Ne želimo cjelodnevnu školu kojoj još nije definiran program.

Ne želimo da nam se na bitna pitanja odgovara s "Vidjet ćemo".

Ne želimo da se odluke, koje utječu na naš obiteljski život, donose bez našeg sudjelovanja.

Ne želimo biti eksperiment.

 


Roditelji učenika OŠ "Mladost" Jakšić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Roditelji učenika OŠ "Mladost" Jakšić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...