NOGOSTUP u D.Selu. Zagrebačka itd - sigurno do škole za svu djecu

Poštovani gradonačelniče,

nadam se da mogu reći da se obraćam u ime svih građana našeg Dugog Sela.

Ja sam jedna zabrinuta majka , koja je zaposlena te neću moći uvijek biti na raspolaganju svome djetetu da ju dovezem do škole. Planirala sam ju učiti kako da dođe do škole samostalno ali s obzirom na dole niže navedene prepreke nije niti moguće. Živim u Zagrebačkoj ulici br.181 na lijevoj strani ulice iz smjera D.Sela prema S.Kraljevcu i kao što već znate , na toj strani ne postoji nogostup. Da bi došli do nogostupa prisiljeni smo prelaziti cestu kršeći zakon jer ne postoji nikakav prijelaz. U zimsko vrijeme nemoguće je lijevoj stranom hodati osim po cesi što je vrlo opasno. Mnoga djeca sa tog dijela idu u školu i imaju samo dvije vrlo opasne opcije. Prva opcija je hodati na dijelu gdje nema nogostupa do ulice koja vodi prema Kopčevcu uz cestu a kada je snijeg i neočišćeno po samoj cesti ili druga opcije preći cestu da bi došli do nogostupa pretrčavajući ulicu pritom kršeći zakon jer nigdje nema pješačkog prijelaza. Na tom dijelu iako je ograničenje brzine kao u svakom naseljenom mjestu često vozači i previše dodaju gas.

 

Ovu peticiju pokrenuli smo kako bi Vas osvijestili kako je to doista veliki problem i svakako nećemo odustati u svojoj namjeri da našoj djeci osiguramo siguran način kako da dođu do škole. Vjerujem da i u drugim dijelovima našeg grada ima istih ili sličnih problema. Vidimo i informiramo se da u našoj bližoj okolici mnoga manja mjesta rješavaju i uređuju ovakve stvari. Doista neznam šta se događa u našem gradu ali mislim da je vrijeme da se i mi kao građani aktivno uključimo tj. da Vas potaknemo da krene sa rješavanjem nagomilanih problema godinama. Jednostavno više nemamo strpljenja čekati da se netko pokrene pa ćemo Vas pokrenuti MI.

Ovim putem Vas molimo da nam ponudite realno rješenje našeg problema u razumnom roku.

 

S poštovanjem

Magdalena Dedić

ne baš tako ponosna građanka D.Sela
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )