OBILAZNICA KOJA ŽIVOT ZNAČI

Dragi građani RH!

Već se dugi niz godina vodi borba sa institucijama za kobni dio dionice D1 u naselju Turnju kod Karlovca. Na pješačkom prijelazu na Turnju, koji je postavljen na jako nepreglednom mjestu za vozače i neprimjereno je osvjetljen, smrtno je stradalo desetogodišnje djete, polaznik 4a razreda, klupski kolega moje djevojčice.

Ovim putem vas molim kao majka i sugrađanka da date svoj potpis ZA SIGURAN KORAK KROZ ŽIVOT NA HRVATSKIM CESTAMA.

Mi kao građani, mještani naselja Turanj i svih okolnih mjesta kojim teče gust promet ovim putem tražimo da se započne nastavak izgradnje OBILAZNICE Karlovac.

Najtranzitnji grad koji spaja sjever i jug, istok i zapad nema ono što je nužno za sigurnost u prometu, a to je rasterećenje golemog priljeva prometa kroz naša naselja gdje u danu hoda preko šestotinjak djece.

Tražimo hitno rješenje za pomicanje kobnog pješačkog prijelaza na preglednije mjesto uz dodatan semofor za prijelaz. Trazimo postavljanje ležečih policajaca na djelu ceste OŠ Turanj i dodatnih usporivača, odgovarajućeg osvjetljenja i signalizacije, te zonu 30. 

Tražimo izgradnju nogostupa sa lijeve i desne strane na potezu od naselja Mostanje pa sve do kraja naselja Jelaši, jer djeca tuda hodaju u i iz škole. Tražimo postavljanje kamere za brzinu na dionici D1 u blizini OŠ Turanj. Tražimo igradnju nogostupa, dodatnom autobusnom stanicom i postavljanje kamere za brzinu kroz ulicu Braće Gojak, gdje dnevno iz škole dvjestotinjak djece ide pjeske kućama i strepe od brzine netolerantnih vozča. Na pojedinim djelu navedene prometnice brzina se razvija i do 100 i nešto  km na sat bez ikakvih sankcija.

Trazimo poboljšanje osvjetljena i adekvatnu signalizaciju pješačkog prijelaza u mjestu Logorište, kao i izgradnju nogostupa.

Molim vas pomozite nam da se zahtjevi ispune, da ne strepimo za svoju djecu. 

Prozivamo sve nadležne institucije za nemar i nerad na sigurnosti u prometu.

Ovo je inicijativa gradjana i roditelja naše djece za OBILAZINCU KOJA ŽIVOT ZNAČI.