Omogućimo štićenicima Doma za starije izlazak iz domova

images.jpeg7.jpgSvjesni histerije i paranoje koja se stvorila oko bolesti covid-19, želimo upozoriti na situaciju koja se događa u Domovima za starije i nemoćne. I sami znate da su Domovi zatvoreni i njihovim korisnicima nije dozvoljen izlazak, a niti posjete.

 Ljudi u domovima za starije i nemoćne, bili su zatočeni  u njima od 16. ožujka do 1. lipnja, da bi ih opet zatočili 21. lipnja, tako da osim po penzije nisu stigli na zakazane preglede, a jedva su stigli vidjeti se s obiteljima.

Isto tako, ako netko od njih tri puta kihne, obriše nos ili se nakašlje, a ne daj bože, ima temperaturu jedan dan 37,2, odmah ga zatvore u sobu na 14 dana u tzv. samoizolaciju bez obzira  što osoba uopće nema simptome covid-19, a niti su je testirali na isti. 

Mnogi od njih su zakazali preglede, dijagnostičke pretrage i operacije mjesecima unaprijed, vjerojatno još prošle godine…..i što sada? Iz Doma ne mogu izaći, a ako  netko uspije probiti „covid barijeru“ i ode na teškom mukom dobiveni termin MR-a, čeka ga 14 dana samoizolacije.

Stanovnici domova će i psihički nastradati zbog ovakvog zatočeništva, neki već i jesu, depresivni su, očajni i plaču, a rezultat će biti lošije fizičko zdravlje. Kada će biti povoljno vrijeme za njihov izlazak iz zatvora? U jesen? Zimu? Kada se opet svi zatvorimo uz tople radijatore…

Ako je taj sićušni dio života sve što imaju, neka ga onda prožive što je god moguće najbolje!
Molim Vas, potpišite ❤

Apeliramo da se dozvoli starijim osobama izlazak iz Domova, po hitnom postupku!

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Irena Pušenjak da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...