Omogućimo štićenicima Doma za starije izlazak iz domova

images.jpeg7.jpgSvjesni histerije i paranoje koja se stvorila oko bolesti covid-19, želimo upozoriti na situaciju koja se događa u Domovima za starije i nemoćne. I sami znate da su Domovi zatvoreni i njihovim korisnicima nije dozvoljen izlazak, a niti posjete.

 Ljudi u domovima za starije i nemoćne, bili su zatočeni  u njima od 16. ožujka do 1. lipnja, da bi ih opet zatočili 21. lipnja, tako da osim po penzije nisu stigli na zakazane preglede, a jedva su stigli vidjeti se s obiteljima.

Isto tako, ako netko od njih tri puta kihne, obriše nos ili se nakašlje, a ne daj bože, ima temperaturu jedan dan 37,2, odmah ga zatvore u sobu na 14 dana u tzv. samoizolaciju bez obzira  što osoba uopće nema simptome covid-19, a niti su je testirali na isti. 

Mnogi od njih su zakazali preglede, dijagnostičke pretrage i operacije mjesecima unaprijed, vjerojatno još prošle godine…..i što sada? Iz Doma ne mogu izaći, a ako  netko uspije probiti „covid barijeru“ i ode na teškom mukom dobiveni termin MR-a, čeka ga 14 dana samoizolacije.

Stanovnici domova će i psihički nastradati zbog ovakvog zatočeništva, neki već i jesu, depresivni su, očajni i plaču, a rezultat će biti lošije fizičko zdravlje. Kada će biti povoljno vrijeme za njihov izlazak iz zatvora? U jesen? Zimu? Kada se opet svi zatvorimo uz tople radijatore…

Ako je taj sićušni dio života sve što imaju, neka ga onda prožive što je god moguće najbolje!
Molim Vas, potpišite ❤

Apeliramo da se dozvoli starijim osobama izlazak iz Domova, po hitnom postupku!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Irena Pušenjak to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...