Park Kate Šoljić - Zahtijevamo promjene

cms-image-0000457581.jpgPark Kate Šoljić se nalazi na križanju Selske ceste i Baštijanove ulice, imenovan po majci koja je u Domovinskom ratu izgubila četiri sina.

Paradoksalno ovaj park je opasno mjesto za djecu koja ga koriste. Oštre metalne klupe, metalne kante za otpad te kompletne tribine su napravljene od šuplje metalne mreže. Svaki element je postavljen iz estetskih razloga, jer funkcionalnost ne postoji kada govorimo o metalnog šupljoj natstrešnici koja ne štiti od sunca a kamoli od kiše. Nadalje, tribine napravljene od metalne mreže su izrazito opasne, neudobne te im jednostavno nije mjesto u dječjem parku.  

Ozljede u parku su učestale te zahtijevamo promjene radi sigurnosti naše djece. Zahtjevamo uklanjanje tribina napravljenih od "metalnih mreža" , uklanjanje metalnih mreža koji se isprepleću s antistresnom podlogom na podu, metalnih klupa, metalnih kanti za otpad te metalnih natstrešnica. 

Ozljede u ovom parku nisu uobičajene dječje ozljede koje su mogu i znaju događati na igralištima. Ozljede pri padu na metalne konstrukcije su u većim razmjerima jer upravo isti materijal nije adekvatan, siguran niti dozvoljen u dječjim igralištima na način na koji je isti upotrijebiljen. 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Dragana Ristin to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...